Dia de comiats el que va viure ahir Montilivi. Punt i final per a uns. Punt i seguit per a d'altres. Els jugadors, un cop liquidada la millor temporada de la història del club amb el final més cruel que es recorda, van trobar-se per últim cop a l'estadi. Aquest cop, res d'entrenaments, ni de sessions amb el fisioterapeuta. El matí d'ahir va servir per escriure l'últim capítol del curs. La plantilla, juntament amb el cos tècnic i també el director esportiu Quique Cárcel, es van trobar a la llotja VIP de l'estadi. Allà van celebrar un aperitiu en la més estricta privacitat. Sense deixar que cap aficionat, ni molt menys els periodistes, hi traguessin el nas. Només l'alcalde, Carles Puigdemont, i la regidora d'Esports, Isabel Muradàs, van tenir el privilegi de ser-hi. Durant uns minuts, per dirigir-los unes paraules d'ànim i d'agraïment després d'un gran any. Després, abraçades, cops a l'esquena, alguna llàgrima i cap a casa. Alguns, per no tornar-hi més. D'altres, per marxar de vacances abans de posar els peus de nou a Montilivi al juliol.

Acompanyats d'algun obsequi i carregats amb botes i samarretes, els jugadors van anar desfilant per la porta principal de l'estadi. Un rere l'altre. Alguns amb més pressa, d'altres amb ganes de fer-la petar per darrera vegada abans de gaudir d'unes setmanes de descans. Pocs van voler parlar del seu futur. El d'uns quants està molt clar, mentre que el de la resta és una veritable incògnita. Diumenge, un cop consumada la desfeta a mans del Saragossa, Quique Cárcel confirmava que es preveuen "molts canvis" a la plantilla per aquest estiu. És normal, tenint en compte que molts jugadors acaben contracte. Uns, perquè se'ls acaba el seu període de cessió i tornaran als seus respectius clubs. Es tracta de Miguel Ángel Cifuentes, Pablo Íñiguez, Cristian Gómez, Christian Alfonso i Jonás Ramalho. La majoria d'ells publicava ahir missatges a les xarxes socials d'agraïment cap al tracte rebut aquest any a Montilivi. Cifuentes jugarà a l'Elx, Íñiguez el dia 10 començarà la pretemporada amb el primer equip del Vila-real, Ramalho seguirà la seva recuperació a Bilbao, mentre que caldrà veure què vol fer l'Espanyol amb Gómez i Alfonso, dos futbolistes que pràcticament no han tingut minuts.

A part, d'altres jugadors que acaben el seu vincle amb el Girona aquest 30 de juny són Jorge Palatsí, David Juncà, David García, Richy Álvarez, Jandro Castro, Juanlu Hens, Gerard Bordas i Fran Sandaza. Dos d'ells, Juanlu i David García, van confirmar ahir obertament que no continuaran la temporada vinent. Jandro, de la seva banda, va preferir no parlar del tema. A l'asturià, que ha vestit la samarreta blanc-i-vermella durant cinc temporades, encara se'l va veure força afectat. Pel que fa a Juncà, la intenció del club des de fa temps és retenir-lo, però sembla impossible que el de Riumors segueixi més temps a Girona. Hi ha clubs interessats en el seu fitxatge i l'Elx és un d'ells i el que sembla que juga amb avantatge en aquest sentit. De tots els que acaben contracte, Cárcel va parlar personalment amb Fran Sandaza i Richy Álvarez. Tots dos saben que a Montilivi es compta amb ells i tenen una proposta al damunt de la taula, però la decisió no està presa. Sandaza, amb ofertes d'altres clubs espanyols i també de l'estranger, sembla poc probable que continuï, encara que ahir va admetre que desconeix "quin camí" serà el que escollirà tot subratllant que "no descarto seguir". En el cas de Richy, tot dependrà de quines propostes li arribin. Per al gallec, Girona és "la meva segona casa". I no només això: el club blanc-i-vermell és la seva "prioritat" si finalment decideix continuar a la Segona Divisió A. "Jo ho posaré tot de la meva part", afegia, tot esperant que el club i també el seu representant es posin d'acord en els propers dies.

El panorama deixa el vestidor força buit i, a dia d'avui, pocs són els futbolistes que tenen assegurada la seva continuïtat. Tenen contracte Isaac Becerra, Carles Mas, Florian Lejeune, Pere Pons, Àlex Granell, Aday Benítez, Sebas Coris, Felipe Sanchón i Jaime Mata. També es compta amb Marc Rovirola, a qui se li està intentant millorar la seva vinculació amb el club. De tots ells, Becerra és un dels que té més números per cridar l'atenció a d'altres equips. Si més no, el porter deixava ahir clar que se'n va de vacances amb la intenció de tornar el mes vinent per reincorporar-se als entrenaments (serà el juliol, però encara no hi ha una data definitiva). Caldrà veure després si algun club està disposat a pagar els 400.000 euros de la seva clàusula de rescissió.