Fins la setmana que ve no s'anunciarà públicament però des de dimarts 11 de juny que el Girona FC pertany a l'empresa francesa TV Sport Events. Finalment, i de mica en mica, sembla que va entrant llum al gran misteri de la venda del Girona. Dos mesos i mig després de l'anunci del "compromís de venda irrevocable", si tot va com ha d'anar, la setmana que ve el club farà oficial el traspàs de poders i es posarà fi a l'era Josep Delgado. A la trobada de dimarts passat, hi van assistir personalment el director general Samir Boudjemaa i el president Jean-Louis Dutaret, que van donar el ?vistiplau a l'operació de compra. TV Sport Events arriba a Girona de la mà de Pere Guardiola, intermediari i cervell de la transacció. Amb l'operació hi va inclosa la gestió del dia a dia del club per part d'executius de Mediapro. D'aquesta manera s'explica l'entrada a les oficines de Nacho Mas-Bagà que, des fa unes setmanes, s'ha convertit en l'autèntic braç executor de totes les decisions que s'han pres. A Mas-Bagà l'acompanyaran ben aviat d'altres executius per començar a posar fil a l'agulla en la gestió de la nova temporada. En aquest sentit, s'espera l'aterratge d'un nou director general -podria ser Sergi Vieta- que seria qui tallaria el bacallà. Pel que fa al Consell d'Administració, els nous propietaris ultimen l'oferiment del càrrec de president a un gironí, soci del club de fa anys. En l'àmbit esportiu, res hauria de canviar ja que Quique Cárcel té via lliure per fer i desfer en tot el que cregui convenient. Cárcel, el representant del qual és Guardiola, és juntament amb Mas-Bagà un dels professionals del club amb més poder a hores d'ara.

TV Sports Events passa a convertir-se, d'aquesta manera, en la màxima accionista del Girona FC SAE tot prenent el relleu de Josep Delgado. L'empresari sarrianenc, a través de la seva societat UE Girona n'havia mantingut el control des de l'estiu del 2010. Ara Delgado es queda amb un 17,5% de les accions del Girona després de vendre'n el 80% a l'empresa francesa. La resta correspon a l'expresident del club i exadministrador d'UE Girona, Joaquim Boadas, i als petits accionistes.

Referents a França

La nova màxima accionista del Girona és una empresa que es dedica a l'organització d'esdeveniments esportius dels quals gestiona l'explotació dels drets televisius. L'empresa va néixer el febrer de l'any passat arran del canvi de nom Canal + Events. TV Sport Events és el relleu natural de Canal + Events i n'ha heretat tot el seu paquet d'actes que organitzava. L'estructura compta amb esdeveniments de referència a Françai Europa, com l'Open de Montpeller de tennis, els Winter X Games Europe de Tignes, la Marató de Metz Mirabelle o el torneig de golf Vivendi Seve, en memòria de Severiano Ballesteros, que es disputa a Saint-Nom-la-Bretèche.

Molta feina urgent

Samir Boudjemaa és l'home fort de TV Sport Events i caldrà veure quin paper té en el funcionament del Girona a partir d'ara. La societat francesa n'és la màxima accionista però la gestió del dia a dia anirà a càrrec de la gent de Mediapro. De feina, tots plegats, en tenen molta. Des del llançament de la nova campanya d'abonaments, la negociació per una estada de pretemporada -probablement serà a Peralada-, la gestió de la publicitat, la cerca de nous camps d'entrenament, la concreció de partits ?amistosos o els fitxatges i renovacions de jugadors la primera plantilla són algunes de les tasques urgents que té la nova propietat del Girona.