Ara fa exactament dos anys, el Girona s'estava jugant l'ascens a Primera en la darrera eliminatòria del play-off contra l'Almeria. Un penal fallat per Felipe Sanchón a Montilivi (0-1) deixaria sense pràcticament opcions de res els de Rubi a l'estadi Juegos del Mediterráneo, on cauria a la tornada per un clar 3-0. El somni arribava a la seva fi i molts dubtaven que mai més la Primera estigués tan a prop. Des dels mateixos passadissos interiors de l'estadi andalús una bona colla de jugadors anunciaven, amb els ulls plorosos, que s'havia acabat la seva etapa al Girona. Els Tébar, Jose Martínez, Luso i companyia lamentaven el tracte del club i de l'àrea esportiva, que no havia fet res per mirar de renovar-los els contractes malgrat la gran temporada que havien realitzat. Això va fer que aquella gran plantilla es desfés de cop i els millors jugadors en volessin a partir del 30 de juny. Luso va signar pel Còrdova, Tébar per l'Almeria, Acuña pel Wattford, Jose per l'Omònia Nicòsia de Xipre, Benja pel Còrdova (tot i que no hi acabaria signant). La desbandada va ser total perquè tampoc seguirien per extinció de contracte Mallo (Lugo), Vélez (Alabès), Garmendia (Mirandés), Toni Moral (Platanias grec), Kitoko (Jaén) i Txiki (La Unión). Rubi faria les maletes cap a l'àrea esportiva del Barça. De pressa i corrents, el secretari tècnic Sergi Raset aturaria la sagnia renovant Jandro, David Garcia i Bordas. Aquell millor Girona de la història, tanmateix, havia quedat desballestat.

El tren de l'ascens ha tornat a passar aquesta temporada però el Girona no hi ha sabut pujar. I això que era força més senzill que fa dos anys. La història tothom la coneix: el gol de Caballero al minut 91 i la remuntada inexplicable del Saragossa a Montilivi. Dos malsons que perseguiran sempre més els aficionats gironins. Acabada la temporada, i a l'espera de la presentació en societat dels nous propietaris, el director esportiu Quique Cárcel està prou tranquil. El Girona no ha caigut en el mateix error que fa dos anys i té el bloc de la plantilla amb contracte en vigor. És cert que jugadors titulars destacats com Cifuentes o Ramalho tornaran als seus equips d'origen (Elx i Athletic) i que Juncà també ho té fet amb l'Elx però la resta de baixes ja oficialitzades, Juanlu Hens, Bordas i David Garcia, són de jugadors que han tingut ben poc protagonisme durant el curs. Casos a part són els de Richy i Sandaza, a qui el club vol retenir però que de ben segur comptaran amb ofertes.

El Còrdova llança la xarxa

El Girona 14-15 ha pres el relleu al 12-13 com el millor de la història. L'equip de Rubi es va desmuntar sense que el Girona en veiés ni un euro però ara, si algun club vol pescar alguns dels jugadors destacats de l'equip, haurà de passar per caixa. Cárcel ho té claríssim. Així, homes com Becerra, Lejeune, Pons, Àlex Granell o Jaime Mata, per qui un bon grapat d'equips han preguntat, tenen contracte en vigor i el Girona remetrà qualsevol a la seva clàusula de rescissió. Només una oferta molt temptadora en els casos dels que tenen les clàusules més altes com Granell o Pons, podria encetar una negociació.

En aquest sentit, sembla poc probable que tots cinc jugadors marxin de Montilivi i deixin calés a la caixa, però no es pot descartar que més d'un sí que faci el salt. De moment, el Còrdova ha preguntat per Becerra, Lejeune i Mata i estaria disposat a fer un esforç econòmic. Diversos equips de l'estranger s'han interessat per Becerra. També l'Espanyol el té controlat per si Kiko Casilla és traspassat. El porter de Santa Coloma de Gramenet té una clàusula de 400.000 euros que li va posar l'exdirector esportiu, Oriol Alsina, ?l'any passat. L'Eibar i el Granada, entre altres, van al darrere de Lejeune, que té una clàusula relativament accessible (300.000 euros). Més cars són Mata, Granell i, sobretot, Pere Pons. La clàusula del davanter està situada al voltant des 600.000 euros, mentre que la de Granell s'enfila per sobre dels 700.000. En el cas de Pons, a qui el Vila-real segueix de molt a prop, la seva llibertat val un milió d'euros.