Ja va avisar el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal, l'endemà mateix dels fets:?«Els incidents del Girona-Lugo seran castigats amb la duresa que es mereixen». Aquella amenaça va fer témer a tothom el pitjor. Fins i tot alguns ja assumien que el cop d'ampolla a un àrbitre assistent faria que Montilivi fos clausurat i ja es veien disputant el partit de tornada del play-off contra el Saragossa en un altre estadi. Al final però, el Comitè de Comètició va valorar tots els atenuants i les apel·lacions presentades pel serveis jurídics del club i va decidir tan sols sancionar el Girona amb una multa econòmica de 1.500 euros. Ahir però, la Comissió Antiviolència, que depèn del CSD, va anunciar que recorrerà al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) la sanció imposada per Competició al Girona i demanarà que s'augmenti a 3.000 €. En el mateix recurs que presentarà la Commissió al TAD es demanarà que es castigui el Girona amb un partit de clausura parcial de la graderia lateral des d'on es va llançar l'ampolla (Gol sud). A?més a més, Antiviolència també vol que hi hagi un advertiment de clausura total de les instal·lacions per un partit.

La Comissió no està d'acord amb la sanció que va imposar el Comitè de Competició que va tenir en compte la manca d'antecedents del club en aquest tipus d'incidents. En tot cas la primera jornada de lliga a l'estadi no perilla i com a molt seria amb una part de la grada clausurada.

Els incidents del final del partit contra el Lugo també han provocat que el Girona hagi perdut el Premi al Joc Net. La resolució del Comitè de Competició ha fet que els vencedors d'aquest títol honorífic hagin estat l'Albacete i l'Sporting, empatats a 118 punts. El Girona finalment augmenta a 122 i acaba en cinquena posició del rànquing malgrat que el passat 16 de juny la Federació i el CSD el proclamessin vencedor. Per davant del Girona també hi han quedat el Tenerife i el Mirandés.