Si el Girona hagués pujat a Primera, aquest estiu l'Ajuntament i el club haurien tingut feina per fer les millores que requeriria una fita de tal envergadura a l'estadi de Montilivi. L'equip de govern tenia clar que a banda de canviar la gespa, s'haurien d'haver arreglat els vestidors, construït una nova sala de premsa i més cabines, ordenar la zona de taquilles i solucionar la problemàtica dels lavabos de Preferent. El Girona, malauradament, no va poder complir el somni i seguirà a Segona A, però a pesar d'això, el club i l'Ajuntament negocien tirar endavant alguns treballs de millora aprofitant les properes setmanes encara sense competició oficial (la lliga arrenca, si no hi ha canvis, el 15 d'agost) a l'estadi.

La proposta que hi ha ara sobre la taula, que s'havia debatut amb els dirigents del club ja abans que l'opció de pujar a Primera fos del tot real, és construir els lavabos de preferent que permetin jubilar els mòduls prefabricats, arranjar l'accès a les noves taquilles i fer un rentat de cara als vestidors. En qüestió de dies s'hauria de determinar el pla d'actuació i aplicar-lo per tal de tenir-ho tot preparat per quan arrenqui la propera temporada.

Montilivi serà un camp de Segona A per vuitena temporada consecutiva. El Girona ja és, després de l'ascens del Las Palmas, el club amb més continuïtat a la categoria. Des de l'ascens les millores no s'han aturat i han anat des de la instal·lació de cadires a tota la grada i torns d'accès (requisits indispensables ja l'any del debut, 2008/09) fins a la reconstrucció de la grada de preferent (que es va posar en servei a l'inici del curs 2010/11), la instal·lació d'un marcador electrònic, l'obertura de les noves oficines, l'ampliació de la llotja i el muntatge de la Unitat de Control Operatiu (UCO), on s'integren tots els dispositius de seguretat de la instal·lació. Les obres han estat finançades, bàsicament, per l'Ajuntament, tot i que el club també hi va posar el seu gra de sorra amb el marcador, les noves oficines o els panells de publicitat de leds que envolten part del terreny de joc.

Els nous propietaris

Totes aquestes millores que es posarien en pràctica a Montilivi durant les properes setmanes s'han negociat amb Javi Pequeño, Patxi Otamendi i David Hugas, bàsicament, els gestors que encara són a Montilivi però que vénen de l'antiga etapa amb Josep Delgado de màxim accionista. Des del dimarts 11 de juny el club és propietat de la firma francesa TV Sport Events.

Els nous propietaris, el director general de la marca, Samir Boudjemaa, i el president, Jean-Louis Dutaret, s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per presentar-los el projecte. Les dues parts ja estan consultant les agendes.