El Girona s'ha convertit, amb l'ascens del Las Palmas, amb el club degà de la Segona Divisió A, ja que, dels 22 equips que hi participen aquesta temporada és el que més temporades consecutives porta a la competició i, amb la propera ja en seran vuit. Ahir es va acabar de completar la llista d'equips participants a la categoria i van accedir-hi, en vèncer la seva eliminatòria de la promoció d'ascens el Athletic Club B i l'Osca. Justament aquests dos conjunts, a més de l'Oviedo i el Nàstic de Tarragona, també ascendits de Segona B i els descendits Almeria, Elx i Còrdova, tornaran a iniciar el seu còmput particular de temporades a la Lliga Adelante, tot i comptar, la majoria, ja amb una àmplia experiència en aquesta Segona Divisió.

Amb tot, el gironí no és, ni de ?lluny, l'equip d'aquests 22 amb més experiència a la categoria. L'honor el té el Tenerife, que acumularà, amb la propera, 39 temporades a la divisió de Plata, les últimes 3 de manera consecutiva, mentre que Còrdova i Elx jugaran la seva campanya número 30 a la categoria. Altres històrics d'aquesta Segona Divisió A son l'Alabès (27 temporades), Oviedo (25), Mallorca i Valladolid (24). A l'extrem oposat hi trobem el Llagostera, que jugarà la seva segona campanya a la categoria i seguirà essent el club amb menys temporades acumulades a la divisió de plata, seguit pel Mirandés (serà la seva quarta temporada) i pel Lugo (cinquena).

El Girona, doncs, visitarà nous escenaris aquesta temporada, tals com San Mamés per enfrontar-se al Athletic Club B ( si es que els bascos opten per fer jugar el filial tot l'any l'estadi i no a Lezama) i el també històric Carlos Tartiere d'Oviedo. Aquests dos camps també seran inèdits pel Llagostera que, a més, visitarà per primera vegada l'Estadi dels Jocs del Mediterrani (Almeria, de gust amarg pel Girona), el Martínez Valero (Elx) i el Nuevo Arcángel (Còrdoba), mentre que va jugar davant el Nàstic de Tarragona les dues temporades que van coincidir a Segona Divisió B, a més de l'última eliminatòria del play-off de la temporada 2013-14 que va portar els llagosterencs a l'històric ascens a Segona A.

Rivals que, a priori, podran ser perillosos la propera temporada son el Saragossa i el Valladolid, que voldran donar per tancat el seu periple per Segona A i tornar, al més aviat possible a Primera Divisió. Sobre el paper aquests haurien de ser els dos màxims candidats als llocs d'ascens directe, tot i que aquesta és una categoria que sempre dóna sorpreses i els equips acabats de perdre la categoria també podrien tenir moltes opcions d'encapçalar la classificació a finals de temporada.

El Real Oviedo, que ha fet una bona feina les últimes temporades i ha oblidat una etapa molt dolenta que va començar amb el descens de Primera a Segona Divisió A la temporada 2000/01 i, posteriorment, el descens administratiu a Tercera Divisió per impagaments als jugadors. El club asturià ha sabut rentar-se la cara i es presenta a aquesta nova aventura a la categoria de plata amb ganes de fer-se un lloc, altra vegada, entre els grans del futbol.

La Segona A tindrà d0s representants de la província de Girona (Girona i Llagostera), per segona temporada consecutiva, fet que també passa a Madrid (Alcorcón i Leganés). Catalunya només serà superada per Castella i Lleó com a comunitat autònoma amb més clubs participants. Ponferradina, Mirandés, Numància i Valladolid seran els representants castellanolleonesos, mentre que el Nàstic de Tarragona s'afegeix als dos clubs gironins per conformar la segona comunitat amb més equips participant a la categoria.

Tres comunitats estaran representades per dos clubs: Madrid, Andalusia (Almeria i Còrdova) i Aragó (Saragossa i Osca), mentre que torna al mapa de la categoria la Comunitat Valenciana amb el descens administratiu de l'Elx.