Joaquim Boadas continua la seva croada particular. L'expresident del Girona va anunciar la setmana passada que disposava d'una gravació en què quedava demostrat que hi havia hagut primes a tercers en els darrers partits de Lliga en la lluita per l'ascens a Primera. Ahir, Boadas va revelar que la gravació correspon a una conversa «informal» del llavors entrenador del Mallorca Miquel Soler amb una altra persona en què el garrotxí reconeix que els jugadors anaven primats per gua?nyar o empatar. Com que el resultat va ser de 0-1 favorable al Girona, Soler diu a la cinta que «al final no deurien cobrar». Boadas, que ha tramès la gravació tant a la Federació Espanyola com a la LFP, exculpa de qualsevol responsabilitat Soler però sí que diu que és un testimoni «molt important» del cas. «Era l'entrenador i sabia què passava al vestidor. No és un qualsevol», destaca.

Amb aquesta prova, Boadas assenyala directament l'Sporting de Gijón com l'origen de la pressumpta prima al Mallorca. «Cal assenyalar-lo amb el dit perquè era l'únic que en podia sortir beneficiat que el Girona no guanyés. Ni Las Palmas ni Valladolid tenien opcions de pujar directes ja llavors». Boadas demana en l'escrit a la Federació i LFP que es retirin 6 punts a l'Sporting de Gijón i que per tant sigui baixat a Segona A en benefici del Girona que pujaria.

Boadas vol deixar clar que actua a «títol personal» i que ho fa per seguir els casos del Xerez i Racing de fa dos anys. «Vaig dir que tenia una gravació i l'he portat. Ara han de decidir les autoritats pertinents.?Jo he fet la meva feina», subratllava.