Queda només una setmana perquè l'activitat futbolista torni a Montilivi i encara hi ha molta feina per fer. La plantilla, a dia d'avui en quadre, necessita un bon grapat de pinzellades i en això ja fa setmanes que s'hi troba el director esportiu Quique Cárcel. Set dies enrere, durant la presentació oficial de Rubén Alcaraz, l'únic reforç anunciat fins a la data, s'afanyava a demanar "paciència" tot recordant que calia abordar el capítol d'incorporacions amb "calma i tranquil·litat". D'operacions no n'hi ha cap més tancada al cent per cent, però Cárcel té molts noms al damunt de la taula i segueix treballant perquè Pablo Machín tingui ben aviat el màxim número de jugadors per començar a treballar amb garanties. Amb unes quantes baixes confirmades i amb renovacions encara pendents, una de les zones que cal apuntalar més és la davantera, coixa amb la baixa de Gerard Bordas i, sobretot, Fran Sandaza. A dia d'avui, Machín només disposa de Felipe Sanchón i Jaime Mata com a homes d'atac, per la qual cosa fitxar gol és una prioritat. D'entre les diverses opcions amb les quals treballa el Girona hi ha la de portar el jove Ibán Salvador cap a Montilivi.

Cárcel el coneix molt bé. Fill del barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, el davanter, de només 19 anys, ha crescut com a futbolista al club riberenc, on va militar fins el mes de juny del 2014. L'actual director esportiu del Girona fa anys que l'ha vist demostrar les seves habilitats a la Feixa Llarga. I no només ell: el seu flamant adjunt a l'àrea esportiva, Iván Hammouch, n'ha compartit vestidor. Per tant, tots dos saben de quin peu calça un Ibán Salvador que l'estiu passat signava pel València a canvi d'uns 80.000 euros, a banda d'una sèrie de bonus que depenen d'una sèrie d'objec?tius. Té contracte en vigor amb el club valencianista i, fins ara, sempre ha jugat amb el filial tot i que en diverses ocasions s'ha entrenat amb la primera plantilla que dirigeix Nuno. Aquest últim curs ha jugat 29 partits (20 d'ells com a titular) i ha marcat 3 gols en la que ha estat la seva tercera temporada a la Segona Divisió B malgrat la seva joventut. No només això: el seu origen africà per part materna li ha permès, ara fa uns mesos, disputar l'última edició de la Copa d'Àfrica amb la selecció de Guinea Equatorial, equip que va arribar fins a les semifinals del torneig. Ibán Salvador no només va tenir minuts, sinó que va marcar un gol a la fase de grups.

El València encara no està decidit a convertir-lo en jugador a tots els efectes de la primera plantilla, per la qual cosa veuria amb molt bons ulls cedir-lo una temporada a la Segona Divisió A, una categoria que Ibán desconeix, però que li serviria per progressar. Cárcel i Hammouch són conscients que, pel seu perfil, l'atacant pot encaixar al vestidor (no és una referència com ho han estat Jaime Mata i Fran Sandaza, pel que pot exercir com a davanter ràpid, petit i habilidós). És per això que s'han posat a picar pedra i a trucar a la porta del club del Túria. Fonts molt properes al futbolista confirmaven ahir a aquest diari que l'interès del Girona per Ibán Salvador és una realitat i que les dues parts implicades, ara mateix, estan negociant. Cal ara veure si les condicions que s'han posat sobre la taula des de Montilivi convencen el València i també el futbolista, encara que poder fer un salt de categoria sempre serà ben vist per al jugador, que tot i això té el desig d'acabar debutant i fent-se un lloc amb el primer equip.

Si finalment l'operació acaba fructificant, amb l'aterratge d'Ibán Salvador es tancaria la primera cessió de l'estiu, una fórmula que no sempre ha funcionat, però que en algunes ocasions ha acabat donant bons fruits al club català al llarg d'aquestes últimes temporades. No cal oblidar que homes com ?Miguel Ángel Cifuentes (Elx), Jonás Ramalho (Athletic), Iván López (Llevant), Alfredo Ortuño (Granada) i David Timor (Osasuna) han arribat com a cedits, aportant un excel·lent rendiment a l'equip durant el temps que han defensat els colors del Girona. L'altra cara de la moneda tampoc ha de passar per alt, ja que aquesta via no sempre ha donat resultats positius. Sense anar gaire ?lluny, Christian Alfonso i Cristian Gómez, cedits per l'Espanyol, no han tingut quasi protagonisme i a Pablo Íñiguez (de préstec des de Vila-real) se l'ha vist en ocasions comptades, tot i que ha rendit prou bé quan li ha tocat vestir-se de curt.