Pablo Machín ha tornat a Girona i ho ha fet per quedar-s'hi. Ho diu el seu contracte i ell no s'hi oposa. Ha passat un mes de vacances amb els seus, ha desconnectat després d'una gran campanya a Montilivi i ha tingut temps per pensar en un munt de coses. Des de l'ascens frustrat a Primera fins a les nombroses propostes que li han arribat al llarg d'aquestes setmanes per dirigir un altre equip. Ho ha digerit i ha arribat a la conclusió que el millor, o si més no el més assenyat, és ser fidel al seu compromís, refusar d'altres ofertes encara que n'hi hagi algunes d'econòmicament superiors i tornar a enfilar cap a Girona per iniciar-hi una nova etapa.

Ben d'hora al matí i juntament amb la dotzena de jugadors de la primera plantilla i la resta de futbolistes del filial que s'han unit al grup, Machín va dirigir una primera presa de contacte. Una suau sessió per veure en quin estat i amb quines ganes li han tornat els seus homes. «He tornat amb ganes de començar, de posar-me a treballar», reflexionava el sorià, una hora i mitja després de donar el tret de sortida al primer entrenament de la pretemporada. Machín explicava que el gran interès, tant d'ell com de la resta del cos tècnic, era «veure com han tornat de pes i que cap d'ells hagi tingut algun problema al llarg de les vacances. Com suposàvem, tots han tornat bastant bé;?són uns bons professionals».

Fa gairebé una setmana, el nou president del club, Delfí Gelí, donava per fet que Pablo Machín seria l'entrenador per aquesta temporada, una afirmació que durant els dies previs no s'havia arribat a fer mai al cent per cent. Quique Cárcel, el director esportiu, sempre havia reconegut, quan se li havia preguntat pel tema, que el club confiava en Machín, que el sorià tenia un any més de contracte i que fins i tot se li volia ampliar la vinculació. Tanmateix, també afegia que en el futbol «tot pot passar» i que no podia posar la mà al foc perquè «pot venir un club i endur-se'l», pel que era impossible saber amb total certesa si el tècnic tenia clar el seu destí. No només va quedar tot aclarit ahir al veure'l al damunt de la gespa, sinó que ell mateix es va encarregar d'esvair tota mena de dubtes. «En cap moment li he dit al club que la meva intenció era marxar. Tinc un any més de contracte amb el Girona i el vull complir», s'afanyava a dir, si bé admetia també que ha tingut la possibilitat de canviar d'aires durant l'estiu. «Hi ha hagut opcions per marxar. Alguns club s'han posat en contacte amb mi i amb el meu representant. Però sempre he estat del parer de pensar que els contractes hi són per alguna cosa i a Girona m'han tractat molt bé. És cert que no és el club amb més potencial econòmic dels que em volien, però no tot són diners», va dir, completant que «a part de l'economia i del nivell esportiu, també és important l'aspecte familiar». I va rematar-ho amb un «com a mínim, continuaré una temporada més, que és al que m'havia compromés».

D'aquesta manera, Pablo Machín viurà la seva tercera campanya al Girona, la segona que enceta des de bon començament, ja que dos cursos enrere va aterrar a Montilivi a mitjans de març. El sorià és conscient que encara queda molta feina per fer i que la plantilla està en construcció, pel que demana «paciència» i també «seny» a l'hora de lligar les properes incorporacions. «Quan he entrat al vestidor he vist una zona ben buida, però és normal. Hem de tenir paciència per encertar. Hem d'omplir l'equip no només en quantitat, sinó també amb qualitat», va remarcar. De moment, el Girona només ha incorporat Rubén Alcaraz (Hospitalet), Marcelo Djalo (Juventus) i Carlos Clerc (Espanyol). Queda, per tant, molta feina per fer. «El que digui en Quique (Cárcel) és el que farem. Hem de tenir-hi total confiança. Ha demostrat que sap fer molt bé la seva feina. És evident que m'agradaria començar amb tots els jugadors, però és complicat perquè el mercat està molt aturat».

Machín també va parlar de la situació de futbolistes com Isaac Becerra, Florian Lejeune, Jaime Mata o Àlex Granell, jugadors que tenen un any més de contracte però que són a l'agenda de diversos clubs. «Aquí tots hem de complir els nostres contractes. Ara, tampoc hi vull gent a disgust. He parlat amb tots ells i tenen clar on són», va explicar, com tampoc va amagar que «si algun equip se'ls vol emportar, ha de pagar la clàusula. I si ells estan convençuts que Girona no és el seu lloc, el club els hauria de facilitar la sortida. Una cosa és el que els representants els poden comentar als jugadors i una altra de ben diferent és el que ens pot arribar a les oficines».

De la nova propietat (l'empresa francesa TVSE Futbol) el sorià va admetre que durant aquests dies hi ha «parlat» a través del telèfon i es va mostrar satisfet amb quines són les voluntats dels nous compradors. «Es veu que és un projecte seriós. Volen fer un model de club professional i fiable. I ambiciós, tant com es pugui ser. De moment, hi són les paraules. Ara toca demostrar-ho. Han posat les primeres pedres», va dir al respecte.