A dues setmanes i mitja el Girona encara no té la plantilla ni molt menys completa. Tanmateix, el director esportiu de l'entitat, Quique Cárcel, ja va manifestar dilluns durant la presentació de Pol Llonch que la intenció era la de tancar en els propers dies les com a mínim cinc noves posicions que falten per completar l'equip: un porter, un central, un o dos carrilers i un o dos davanters més. Sense cap mena de dubte, en l'esquema amb què juga el Girona de Pablo Machín la figura del carriler és vital i per això el Girona no vol fallar a l'hora de trobar un recanvi per a Cifuentes. Així, el club ha fet una oferta molt potent a l'extrem Javi Álamo, del Saragossa. El jugador canari està negociant aquests dies la rescissió de les dues temporades de contracte que encara li resten a La Romareda mentre no para de rebre ofertes. Una de les més atractives econòmicament és la del Girona, que juntament amb el Leganés, Valladolid, Oviedo, Osasuna, Numància i també Llagostera s'han interessat per ell.

El Girona, de moment, és un dels equips més ben posicionats per incorporar-lo. El jugador canari està pendent de desvincular-se del Saragossa per decidir-se per alguna de les múltiples ofertes de Segona A que té. És el conjunt de Montilivi, un dels equips que més interès i més ganes estan mostrant per fitxar-lo. Aquest fet podria fer decantar la balança un cop hagi aconseguit desvincular-se del Saragossa. Des del seu entorn s'indica que el Girona té moltes opcions de ser el seu nou destí i tot podria ser qüestió de dies. El canari és un jugador alt i espigat (1,90 m), de caire molt ofensiu, el qual caldria reciclar a la posició de carriler del 5-3-2 amb què juga el tècnic sorià Machín.

Format al ja desaparegut Universidad de Las Palmas, Javi Álamo va navegar per la Segona B uns quants anys abans d'arribar alfutbol professional. Cultural Lleonesa (08-09), Mallorca (09-10) i Real Unión d'Irun (10-11) van ser els seus clubs abans que el Recreativo de Huelva l'incorporés (11-12). Aquell curs al Colombino, Álamo va explotar -va fer un estrip en el 3-0 que va suposar la destitució de Raül Agné- i va fitxar pel Saragossa a Primera Divisió. Una lesió greu al genoll li va impedir brillar en un any en què el conjunt aragonès va pedre la categoria (12-13). Les dues últimes temporades, Álamo ha jugat 22 i 26 partits amb el Saragossa a Segona A.

Àlex Moreno, a la recàmera

D'altra banda, un altre dels noms que té a l'agenda Quique Cárcel és el d'Àlex Moreno. L'actual jugador del Rayo Vallecano té força números de sortir cedit a un Segona A aquesta temporada i el Girona ja ha preguntat per ell al seu representant, Marc Bernaus. L'Elx, l'Almeria i el Saragossa també el volen. Machín i Cárcel veuen en Moreno un perfil de jugador que s'adaptaria a la perfecció a la posició de carriler, esquerrà en el seu cas, amb tres centrals per darrere. Ara bé, Moreno, al contrari que Álamo, que és més de gambada llarga, és un jugador menut i explosiu. Originàriament extrem, aquesta temporada passada amb el Rayo, Paco Jémez ja el va utilitzar de carriler en algun partit i no va desentonar gens. Menut d'alçada però amb velocitat i potència, el seu perfil és el del clàssic extrem reconvertit amb una definida capacitat ofensiva. Els darrers anys a Mallorca i Rayo ?Vallecano ha guanyat en conceptes defensius. La seva cessió a Girona no és tan senzilla sobretot perquè el Rayo demana que el club que se'l quedi es faci càrrec de part de la seva fitxa, que és lògicament alta d'acord amb la Primera Divisió.