Quan la setmana passada es va confirmar el descens administratiu de l'Elx a Segona A, Quique Cárcel s'ho va veure venir. El responsable esportiu del Girona tenia clar que el conjunt basc vindria a buscar Florian Lejeune i potser també Isaac Becerra. Al final sembla que sí que seran dos, els jugadors del Girona que volaran cap a Ipurua però un no serà Becerra. Des de Guipúscoa arribaven informacions ahir que amb Lejeune, l'acord està molt madur i el fitxatge, mitjançant compensació econòmica, es pot tancar aquesta mateixa setmana. L'altre gironí que jugarà, en el seu cas, segur de blaugrana serà David Juncà. El de Riumors va signar ahir un contracte per tres temporades amb els bascos i avui serà presentat.

Al mes de gener va anar d'un pèl que Lejeune no feia el salt a Primera. El Girona el va retenir perquè l'Eibar no es va decidir a pagar la seva clàusula. Acabada la temporada, a principis de juliol, el seu representant reconeixia que el conjunt basc havia tornat a llançar l'ham al central francès. El desig del jugador, malgrat tenir un any més de contracte, és progressar esportivament i jugar a Primera. Això l'hi ofereix l'Eibar, que està disposat a oferir una quantitat de diners molt propera a la clàusula de 300.000 € que té. L'acord entre les parts podria assolir-se en els propers dies. L'Eibar està cercant un central que acompanyi Dos Santos, Ramis i Ekiza i veuen en Lejeune l'home ideal. Haver-se mantingut a Primera i l'estabilitat econòmica que viu el club guipuscoà fa que pugui permetre's el luxe de pagar traspàs.

Ipurua espera Juncà

Juncà feia dies que no les tenia totes i quan l'Elx va ser baixat administrativament li va caure el món a sobre. El lateral de Riumors s'havia compromès feia molts mesos amb el conjunt il·licità i ara veia com el seu somni de jugar a Primera no es podria fer realitat. De seguida, tanmateix, Juncà va engegar la maquinària per desvincular-se de l'Elx, una decisió que beneficiava les dues parts ja que el club no podia assumir el sou -de Primera Divisió- pactat al precontracte i el jugador volia jugar a Primera. El tren ha tornat a passar i aquest cop sí, Juncà hi ha pujat. El de Riumors competirà aquesta temporada a?Primera Divisió després de concretar-se ahir a la tarda el seu fitxatge per l'Eibar. El conjunt basc ha estat precisament el beneficiat del descens de l'Elx perquè ha ocupat el seu lloc a la màxima categoria. Els intents de Quique Cárcel de convèncer-lo perquè es quedés a Montilivi han estat debades perquè Juncà tenia clar que la prioritat era fer el salt a Primera. Amb els d'Ipurua, Juncà hi ha signat un contracte per tres temporades.

Per joventut, projecció i qualitats, i malgrat la maleïda lesió que li va fer perdre bona part de la temporada passada, estava cantat que Juncà acabaria un any o altre a Primera. «És un canyó» va dir d'ell Raül Agné quan el va veure en acció amb només 16 anys en el seu debut al Municipal de Llagostera. Era l'estiu del 2010. El de Mequinença va decidir incorporar aquell jove altempordanès tímid a la disciplina del primer equip. Amb passat al planter del Barça i del Mallorca, Juncà tenia l'oportunitat de centrar-se i fer-se un nom al futbol professional. Va necessitar el seu temps però finalment els dos últims cursos ha esclatat. Segurament, als seus 21 anys (al novembre en farà 22), té encara molt de marge de creixement i per això, l'Eibar se l'ha garantit per tres temporades. De Montilivi se'n va agraït pel tracte i l'oportunitat, malgrat el litigi de fa un parell anys pel contracte professional.De blanc-i-vermell ha jugat 66 partits en els quals ha viscut dues salvacions agòniques i també dos play-off d'ascens a Primera Divisió. Segurament un dels seus millors partits va ser ara fa dos cursos a Ponferrada on una centrada seva al tram final va ser rematada a gol per Ortuño donant la victòria i la vida a un Girona que semblava condemnat al descens.

Juncà es retrobarà a l'Eibar amb dos excompanys seus i vells coneguts de la parròquia blanc-i-vermella com són Dani Nieto i Keko. El mallorquí, amb passat al Girona 2011-12, va ser fitxat la temporada passada del Barça B (pagant traspàs) i enguany complirà el seu segon curs a Ipurua. En el primer, tan sols va disputar 9 partits (1 de titular). De la seva banda, Keko Gontán ha aterrat aquest estiu a Eibar després de la brillant campanya que va fer la temporada passada amb l'Albacete. Keko va jugar al Girona la segona volta del curs 2010-11 i guarda una bona relació amb l'empordanès. Curiosament Juncà serà el primer jugador gironí de la història de l'Eibar.

El de Riumors haurà de competir amb l'exdefensa del Sevilla Antonio Luna pel lloc de lateral esquerre titular. El jugador fitxat de l'Aston Villa, més experimentat, teòricament surt amb avantatge i Juncà haurà de guanyar-se la confiança del seu nou tècnic, José Luis Mendilibar, als entrenaments. L'Eibar va anunciar ahir també el fitxatge del porter de l'Osasuna Asier Riesgo, que tanca les portes definitivament d'Ipurua a Isaac Becerra, que segueix entrenant-se amb normalitat amb el Girona, que li ha posat sobre la taula una oferta de renovació.