L'últim dia del passat mes de juny, el Girona va rebre la visita dels nous propietaris del club, Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret, membres de l'empresa TVSE Futbol. Sortien a la llum i explicaven no només per què havien acceptat comprar un 80 per cent de l'accionariat de l'entitat, posant així fi a l'etapa de Josep Delgado com a mecenes, sinó també quins eren les seves idees per conduir el projecte. En un segon pla i sense voler-se endur els focus del protagonisme s'ho escoltava Pere Guardiola, empresari i germà de l'actual entrenador del Bayern de Munic. Ell havia estat una figura clau en les llargues negociacions pel canvi de mans del club, però la seva tasca semblava no acabar-se aquí, segons el mateix ?Guardiola va apuntar.

Assegurant que tant Boudjemaa com Dutaret estaven disposats a «no interferir en el dia a dia» i que es tractava «d'una propietat exclusivament com a tal», ell mateix es va definir com un «consultor extern» que, entre d'altres coses, estava decidit a ajudar el Girona «tot cercant ingressos d'esponsorització» o també «buscant cessions de jugadors de clubs de nivell». És en aquest segon apartat on la seva mà es pot començar a notar. Guardiola, que entre d'altres negocis també es dedica a la representació de jugadors i que té força contactes en el món del futbol, sembla que ha començat a moure fils. I?és aquí on apareix el Manchester City. El nom del club anglès es comença a relacionar cada cop més amb el Girona i, tot i que des de Montilivi en cap moment s'ha obert la boca per dir-ne res al respecte ni tampoc hi ha hagut cap comunicat oficial, el cert és que els contactes entre totes dues entitats, inexistents des de fa quatre dies, s'han accentuat des de l'aparició de Guardiola.

Unes setmanes abans que els noms de Dutaret i Bodjemaa sortissin a la llum, s'havia especulat que Ferran Soriano, el que va ser vicepresident econòmic del Barcelona sota el mandat de Joan Laporta i actualment director general del Manchester City, també s'unia al projecte. En aquell moment no es donava per fet al cent per cent i, fins avui, de Soriano tampoc se n'ha parlat més, però la bona sintonia que manté amb Pere Guardiola i part del seu entorn facilita que hi pugui haver més d'una entesa entre totes dues parts, unint així els interessos del Girona amb els del City. El cert és que s'havia parlat que si l'equip català hagués aconseguit pujar a Primera, el club anglès l'hauria convertit en una mena de filial que li hauria servit per foguejar alguns dels seus futbolistes. Especulacions, rumors i algunes informacions que en cap moment s'han confirmat. Amb el Girona a la Lliga Adelante un curs més, des de Manchester no s'ha fet cap pas en ferm, però sembla que els ponts entre la ciutat catalana i Manchester s'han començat a construir.

Lejeune i Sobrino

Hi ha dos casos que deixen la porta ben oberta a pensar així. Tenen noms i cognoms i el primer és el de Florian Lejeune. En cap cas ha estat confirmat pel mateix jugador o pel club, però el cert és que tot i tenir una clàusula força baixa (300.00 euros) i d'haver-hi diversos clubs que li van al darrere, al final el francès complirà el seu contracte i seguirà fins al 30 de juny del 2016. Pere Guardiola hi podria haver ficat mà perquè això sigui possible. El Manchester City l'acabaria comprant abonant el preu de la seva clàusula, però el mantindria a Montilivi com a cedit. L'operació sembla estar al damunt de la taula, però no s'ha tancat. I si és així, des de la direcció esportiva no s'ha volgut dir res al respecte. Tampoc en parlava el mateix Lejeune: «Jo no en sé res. Tinc un representant que es dedica a fer la seva feina».

L'altre nom propi és encara més recent. És el de Rubén Sobrino, davanter de 23 anys format al Reial Madrid i que juga al Ponferradina. L'entitat blanca i el club del Bierzo es reparteixen els drets del jugador al cinquanta per cent. L'atacant compta amb l'interès d'alguns equips de Primera Divisió (Deportivo, Vila-real i Betis), als quals cal sumar-li en les darreres hores els del Benfica i, sorpresa:?el del Manchester City. Sobrino té contracte fins al 2016, una clàusula d'un milió d'euros i, a dia d'avui, encara no ha jugat ni un sol amistós d'estiu amb el Ponferradina per una lesió. La seva sortida sembla imminent. Caldrà veure cap a on.

El Girona, que busca un davanter per reforçar una zona en la qual ja compta amb Jaime Mata, Jairo Morillas i Felipe Sanchón, fa un mes que li va al darrere, conscient que portar-lo cap a Montilivi no serà gens fàcil (és un jugador cobejat, jove i amb projecció) però sense perdre mai l'esperança. És aquí on el paper de Pere Guardiola i els vincles amb el City hi poden donar un cop de mà. La intenció del Manchester, si l'acaba fitxant, és la de cedir-lo el primer any perquè el jugador es foguegi i acumuli minuts. I és aquí on Girona es converteix en un dels més que possibles destins. La direcció esportiva no li perd la pista i continua treballant per intentar que aquest en sigui el desenllaç. Si s'acaba produint, llavors sí que quedarà confirmat que el City és una via que comença a donar fruits.