Sembla ser que la Lliga de Futbol Professional (LFP) s'ha posat les piles i si la setmana passada, malgrat el desgavell que havia originat el sorprenent i alhora inesperat canvi de dia i hora del Bilbao Athletic-Girona, avançava els horaris corresponents a les jornades 3 i 4 de la Lliga Adelante, ahir feia el mateix amb la cinquena i la sisena setmana de competició de la Segona Divisió A. D'aquesta manera, el Girona i Llagostera no només saben quan s'hauran d'enfrontar a l'Oviedo i Tenerife, respectivament, sinó tots dos ja saben de primera mà quan es jugarà el primer derbi gironí d'aquesta temporada.

Quan encara falten uns dies perquè engegui la competició, els dos equips de la demarcació que conviuen al futbol professional ja coneixen el calendari no només d'aquest mes d'agost, sinó també de tot el mes de setembre. Revelada la configuració de les quatre primeres jornades, ahir la Lliga va destapar els horaris corresponents als dos caps de setmana següents. En el primer d'ells, el del 19 i 20 de setembre, el Girona viatjarà a Oviedo per enfrontar-se a un dels equips que aquesta temporada torna a la categoria de plata. Serà una cita del tot inèdita en aquesta categoria. Els homes de Pablo Machín jugaran el seu partit contra els asturians a partir d'un quart de nou del vespre del dissabte dia 19. Una estona abans, a les sis de la tarda, el Llagostera començarà l'enfrontament que jugarà al Palamós-Costa Brava davant el Tenerife que dirigeix Raül Agné.

El plat fort d'aquest mes vinent arriba en el seu últim cap de setmana, el dels dies 26 i 27. Diumenge, Girona i Llagostera protagonitzaran el primer derbi gironí del curs. Serà a l'estadi de Montilivi, a partir de les 5 de la tarda. Enguany es canvia l'ordre ja que l'any passat primer es va jugar al camp del Llagostera (va ser el primer partit d'aquest 2015 de tots dos conjunts) i va ser a la segona volta quan es va visitar l'estadi blanc-i-vermell. Això sí, com ja va passar en aquest darrer duel, es tornarà a coincidir amb unes eleccions. Per aquest diumenge dia 27 de setembre estan previstos els comicis autonòmics. En aquella ocasió, al mes de maig, tots dos equips es van veure les cares el mateix dia de les eleccions municipals.

En la temporada 2014/15, el doble enfrontament va acabar amb ple per al Girona, que es va imposar en tots dos duels. A Palamós va guanyar per 1-2 gràcies als gols de Jaime Mata i Jonás Ramalho, mentre que a la tornada, victòria també per la mínima amb una diana de Fran Sandaza.