Becerra, Álamo, Kiko Olivas, Richy, Lejeune, Clerc, Pere Pons, Alcaraz, Granell, Felipe i Mata. Guardin aquest onze a la memòria perquè molt probablement el vegin dilluns vinent saltar al damunt de la gespa de San Mamés. Pablo Machín, home d'idees fixes i poc amant dels experiments d'última hora, comença a tenir força perfilat l'equip per a l'estrena de la Lliga. Sempre pot fer retocs de darrera hora i canviar alguna peça, però després del que es va veure el dissabte passat a Montilivi en el Trofeu Costa Brava, queda força clar que el sorià té en ment no només un sistema, sinó també els homes que l'han de posar en pràctica a Bilbao. Mantenint-se fidel al seu dibuix, Machín introduirà només quatre cares noves respecte l'última temporada, de la qual en manté bloc i la filosofia

En una pretemporada força atípica, amb poquíssims partits de preparació, Machín tenia com a últim banc de proves el duel de dissabte passat contra l'Espanyol. A una setmana vista de l'estrena a la Lliga, el tècnic va decidir posar al damunt de la gespa l'equip més competitiu possible i, lluny de fer la tradicional roda de canvis de tot partit estival, va carregar de minuts els seus homes per rodar-los de cara al debut. Fidel al seu indiscutible 3-5-2, el tècnic va apostar pel bloc de la darrera campanya, aquella en què va fregar l'ascens. D'aquesta manera, va donar la titularitat a 7 jugadors que continuen de l'any passat: el porter Becerra; els defenses Richy i Lejeune; els migcampistes Pere Pons i Granell; i els atacants Felipe Sanchón i Jaime Mata. A totes les línies tret de la porteria hi va introduir alguna novetat: dels vuit fitxatges realitzats fins la data, la meitat d'ells van ser titulars i sembla que també ho seran a San Mamés. Es tracta del central Kiko Olivas, del carriler esquerre Carlos Clerc, del migcampista Rubén Alcaraz i també de Javi Álamo, que va jugar els seus primers minuts a la banda dreta.

Tots ells són les cares noves amb què Machín més confia fins a la data. La resta d'incorporacions, de moment, han tingut un paper més testimonial en la pretemporada i sembla que tampoc sortiran d'inici a Bilbao. Amb Becerra en plantilla, poc hi té a fer David Oliveros; Pol Llonch sembla una de les alternatives per donar descans a Granell, Alcaraz o Eloi Amagat (quan el gironí estigui totalment recuperat de la pubàlgia que arrossega); Marcelo Djalo és el quart central (de moment) per darrere del trident que es va enfrontar a l'Espanyol; i Jairo Morillas, a dia d'avui, encara ha de demostrar el seu gran olfacte goleajdor. Ara bé, la plantilla encara no està al cent per cent complerta i entre aquesta setmana i la vinent han de caure tres o quatre fitxatges més. Alguns d'ells, o almenys aquesta és la idea de la direcció esportiva, arribaran perquè l'equip faci un salt de qualitat. De moment, però, Machín pensa amb el que té al vestidor i comença a tenir força clar quin és el seu onze de confiança.

Alcalá, centrat en el Llagostera

Una de les cares noves que ben aviat pot deixar-se caure per Montilivi és la de Pedro Alcalá. El defensa, encara en propietat del Llagostera, té una clàusula de 100.000 euros si fitxa per un club estranger, una quantitat a la qual pot fer front sense problemes el Manchester City, club que l'enviaria directament cap a Girona arran del conveni de col·laboració que ngocien les dues entitats. De moment, però, el murcià defuig de pronunciar-se sobre el seu futur. Passa la patata calenta al seu representant i assegura estar al cent per cent centrat amb el Llagostera. No diu pas cap mentida, com prova que diumenge passat a l'Escala ell mateix va demanar jugar i al primer minut va anotar un dels tres gols per al seu equip.

Aliè als rumors que el podrien situar a Montilivi, el central continua plenament centrat en el conjunt blaugrana i el seu únic pensament és el de debutar de la millor manera possible a la Lliga aquest dissabte contra l'Osasuna. «En aquests moments sóc jugador del Llagostera i no vull descentrar-me amb d'altres aspectes. La resta ho porta el meu representant. M'han arribat rumors de l'interès del Girona perquè ho he llegit a la premsa, però no en sé res. El que em preocupa és treballar perquè el cors tècnic tingui confiança en mi, sobretot perquè han vingut companys nous com Escassi i Chus Herrero que aporten encara més competència. A més, vull que l'equip comenci millor la temporada i no es repeteixi el fluix inici de l'any passat», diu el jugador.