El nou projecte que fa dies que cou a foc lent a les entranyes de Montilivi va escriure ahir un nou capítol. Unes setmanes enrere, eren Samir Boudjemaa i Jean-Louis Dutaret, acompanyats de Pere Guardiola, els que es presentaven en societat i explicaven el perquè del seu aterratge a Montilivi. Uns dies més tard, s'anunciava que Delfí Geli es convertia el nou president del club i Ignasi Mas-Bagà era nomenat director general. La Junta Extraordinària d'Accionistes celebrada ahir a la tarda a Montilivi va servir per introduir nous canvis a l'organigrama blanc-i-vermell, tots ells acceptats per unanimitat en una assemblea fluïda que va ser tota una bassa d'oli per al club. A banda d'anunciar fins a quatre canvis al Consell, on només es manté Salvador Capdevila, també es van presentar els números de cara a l'exercici 2015/16; xifres que gaudeixen de bona salut, segons es va subratllar.

Amb l'adquisició del 80 per cent de l'accionariat per part de l'empresa francesa TVSE Futbol (amb Dutaret i Boudjemaa al darrere), Josep Delgado no només ha passat a tenir només un 17,5 per cent de la propietat, sinó que també ha vist reduïda la nòmina d'homes de la seva confiança al Consell de manera considerable. L'advocat i exdegà del col·legi d'advocats de Girona, Salvador Capdevila, és l'únic que manté el seu càrrec de vicepresident dins l'organigrama. Hi va entrar el novembre del 2010 i d'ençà que no se n'ha mogut. A partir d'ahir, però, ja no treballarà al costat de Patxi Otamendi, Olga Melekhova, Dani Sambola i David Hugas. Tots quatre han agafat la porta de sortida i seran substituïts per Albert Mateos (nou responsable de l'àrea social del club des del juliol d'aquest any), David Sánchez (advocat de la nova propietat) i Joel Borràs (persona afí a Pere Guardiola i treballador de Media Base Digital, una empresa vinculada a Mediapro).

Als 25 accionistes presents a la Junta (tots ells acumulaven un total de 485.128 accions, el que significa un 95,8 per cent del total), els van semblar bé aquests canvis i van votar de manera favorable. I Mas-Bagà, que llavors va prendre la paraula, va aprofitar per «agrair la dedicació dels consellers sortints», subratllant que s'ha produït «un traspàs» de poders «molt fluïd» i recordant que «el repte que tenim per davant és molt engrescador». El director general del Girona n'és també el president del Consell.

Delfí Geli, al marge

Una de les decisions un xic sorprenents, sobretot tenint en compte pel que s'ha viscut en els darrers anys a Montilivi, és que Delfí Geli no forma part del nou Consell d'Administració i se'n manté al marge, conformant-se amb la tasca de de president executiu del Girona. «És una decisió personal que, des del primer moment, vaig demanar. La nova propietat no només ho va entendre, sinó que sempre ho ha respectat», s'explicava Geli. Unes paraules que van venir després de recordar als accionistes que a Montilivi s'enceta «un nou projecte» en el que l'«ambició» i «les ganes de créixer» per ser «cada cop més forts» han de ser-ne pals de paller.

4,3 milions de pressupost

Els accionistes presents ahir a Montilivi no només van aprovar sense discussió el nomenament dels nous consellers, sinó que també van donar llum verd als números per aquest exercici. Unes xifres molt ben valorades per Mas-Bagà, qui va destacar que «anem pel bon camí» i que els 4.327.000 euros de pressupost «ens permetrà complir els compromissos amb els creditors i passar un any tranquil». D'aquesta quantitat, 2,259 milions d'euros van destinats a la plantilla (és el limit salarial imposat per la Lliga). A banda d'anunciar un superàvit de 304.000 euros, es va quantificar en 4.646 els abonats que suma l'entitat.