Falta poc, però Pedro Alcalá i Rubén Sobrino encara no són jugadors del Girona. L'acord de col·laboració entre el conjunt gironí i el Manchester City durà els dos jugadors a Montilivi les properes hores perquè completin una plantilla d'autèntic luxe per a Pablo Machín. L'acord amb els futbolistes és total des de fa dies i resten tan sols uns serrells perquè puguin veure la llum els seus fitxatges. Ahir durant la presentació de Borja García, el director esportiu blanc-i-vermell Quique Cárcel, sense citar-los, va reconèixer que hi ha «operacions en marxa» però no va voler posar-se terminis. Cárcel va admetre també que s'havia precipitat a l'assegurar que Machín diposaria de tots els efectius abans de començar la Lliga, cosa que finalment no ha estat. «M'he menjat les paraules. Per tant, és millor treballar i no parlar», va dir.

Si no hi hagi un daltabaix dels grossos, per inesperat, tant Alcalá com Sobrino estan destinats a vestir la samarreta blanc-i-vermella, gràcies a l'acord de col·laboració entre el Girona i el Manchester City, que els fitxarà per cedir-los a Montilivi. Un dels senyals que així ho confirma és que el Llagostera ja té substitut per a Alcalá. Es tracta de Fran Cruz, que ahir a la tarda mateix va rescindir el seu contracte amb el Còrdova i les properes hores es comprometrà amb el conjunt llagosterenc. Fran Cruz, que va jugar cedit a l'Alcorcón la temporada passada, ja va ser objectiu dels blaugrana a començaments d'estiu però al final Oriol Alsina i Javi Salamero es van decantar per Chus Herrero perquè el Còrdova no el deixava sortir. Ara, assumint la imminent fuga imprevista d'Alcalá cap al Girona, el Llagostera s'ha vist obligat a cercar-li un substitut i l'escollit és Fran Cruz, de 24 anys. L'acord és total pendent només de signatura, un cop el defensa aconseguís ahir la carta de llibertat del Còrdova.

Sobrino deixa enrere la lesió

Mentrestant a Ponferrada, Rubén Sobrino segueix esperant que es tanqui l'operació. El davanter manxec va trepitjar ahir la gespa del Toralín després d'uns quants dies per seguir el seu procés de recuperació de lesió al soli i bessó de la seva cama esquerra que es va fer el passat dia 13 en un entrenament. Sobrino va treballar al costat de dos dels altres jugadors lesionats de l'equip, els veterans, Pablo Infante i Lolo Pavón. Amb el vistiplau del Ponferradina a l'oferta del City, només manca el sí del Reial Madrid (propietari del 50% dels seus drets) perquè l'operació es tanqui.

Amb Borja García fitxat i presentat, el mercat del Girona podria no estar tancat encara del tot. El club està pendent de si sorgeix l'oportunitat de trobar un carriler més que pugui afegir-se a Javi Álamo, Clerc, Aday i Coris per encarar una temporada llarga. A més a més, Cárcel i el seu equip tècnic també estan mirant de trobar una sortida a Carles Mas en forma de cessió. El central banyolí cada dia està intensificant més el ritme dels entrenaments després de l'operació de menisc a què va ser sotmès a principis d'estiu.

El City pesca al Vila-real

D'altra banda ahir el Manchester City va fer oficial el fitxatge del migcampista del planter del Vila-real, Aleix Garcia, de 18 anys, a canvi de dos milions d'€. En principi el tarragoní, jugaria al filial.