Com van els seus primers dies a la ciutat?

Doncs molt bé, la veritat. Ara estic buscant pis i tota la pesca, que porta molta feina. No hi havia estat mai, tret de a Montilivi, i l'Alan Baró (excompany seu al Ponferradina), me n'havia parlat molt bé, tant de la ciutat com del club.

Ha costat molt que pogués vestir de blanc-i-vermell. El seu fitxatge ha estat el serial de l'estiu.

Realment ha estat una mica difícil, sí. A Ponferrada em transmetien que jo era un jugador important i ha estat complicat sortir d'allà. Al final, era el que jo els deia, que les oportunitats no es poden deixar escapar perquè aquests trens potser només passen una vegada.

Com es va coure el seu fitxatge pel Manchester City i posterior cessió al Girona?

Va ser durant els primers dies de la pretemporada. El meu agent em va trucar per fer-me saber que el City estava interessat en mi. Després al cap d'uns dies em va transmetre que em volien cedir al Girona. Eren dues coses interessants i no m'ho vaig pensar. Llavors ja van venir les negociacions, on jo no vaig intervenir.

Millor el Girona a Segona A cedit pel City que no pas al Betis o l'Espanyol a Primera?

Per mi sí. Si aquestes cartes les posem sobre la taula de qualsevol jugador jove de Segona A, em sembla que tots dirien que sí. Millor estar cedit pel City al Girona que ser a Primera en un Betis o un Eibar, on no saps com anirà. Per mi és la decisió adequada. És un somni pertànyer al City.

Va arribar a parlar amb Txiki Begiristain, Ferran Soriano o algú del Manchester City? O es va fer tot des d'aquí?

Només he parlat amb una persona del City però amb ells no. La veritat és que tenia la intenció d'anar-hi per conèixer una mica el club, parlar amb l'entrenador i tot plegat.

Va entendre l'operació l'afició del Ponferradina?

Al final a través de les xarxes socials et transmeten els sentiments i missatges. El 90% de la gent ha entès que és una opció molt bona per a mi. També saben que ho he donat tot per la samarreta del Ponferradina. A més a més, també estan contents perquè és una bona operació per a ells. Econòmicament el meu traspàs els dóna un bon cop de mà.

La temporada passada vostè va ser un dels destacats del Ponferradina i el Girona va estar a dos minuts de pujar. Què n'espera, en l'àmbit personal i col·lectiu, d'aquest curs?

Bàsicament que els objectius que s'ha marcat el club es compleixin. El Girona va fer una temporada espectacular i esperem acostar-nos-hi. Estic convençut que el futbol n'hi deu una, a aquest club. No estaria malament disputar el play-off i pujar. Espero sobretot fer una bona temporada, competir al màxim i a partir d'aquí anar partit a partit, ja veurem.

El Girona és candidat a lluitar per l'ascens?

Sí. Sens dubte. Si no, no seria aquí. La Segona A aquesta temporada serà molt més competitiva. El Girona és un dels candidats, segur que sí.

Haver arribat via City i ser el davanter que tant s'esperava li afegeix pressió?

No me'n vull posar, de pressió, però reconec que en tinc. Ara bé, jo sóc el mateix que era l'any passat a Ponferrada. Sé que perta?nyent al City i sabent que he de fer un bon paper aquesta temporada en un lloc on s'aspira al màxim i he de fer gols...la pressió hi és sí o sí.

L'any passat, el Girona el va patir al Toralín, on li va fer un estrip. Pel públic que no l'ha vist jugar gaire més, quin tipus de davanter és?

Em considero un davanter ràpid, fort, tècnic i un jugador amb molta fam i ganes de fer les coses bé.

Normalment als davanters se'ls jutja pel número de gols que fan. Vostè en va marcar 5 la passada campanya. Algú pot pensar que són pocs.

Hi ha molts davanters que a la seva època de joves no van ser gaire golejadors. Amb el temps i l'aprenentatge a Segona, es pot millorar. Les xifres depenen de moltes coses. L'entorn, la feina, el tipus d'entrenaments, el sistema. A Ponferrada acostumava a caure molt a les bandes i no estava gaire a dintre de l'àrea. Aquí, pel que veig en Mata o Jairo, els davanters han d'estar més dins l'àrea.

Arrossega un cop de fa setmanes. Com es troba? Té opcions de jugar dissabte?

Vaig rebre un cop molt fort en un entrenament i entre la situació d'estrès i el fitxatge no vaig tenir temps de centrar-me bé en la recuperació. Aquí em cuiden molt bé i segur que ben aviat estaré bé. No sóc metge i no sé quins terminis tinc per recuperar-me. El que vull és jugar de seguida però no m'he entrenat encara amb el grup i em sembla complicat que hi sigui contra el Nàstic.