Torna de vacances i es troba amb dos resultats negatius. ?Inesperats del tot?

És tornar una mica a la realitat del futbol. Venim d'un any exquisit des bon començament amb 4 victòries consecutives i ara ens trobem que és més complicat ser positiu després dues derrotes seguides. Tot i això, cal tenir calma i seny per saber que això acaba tot just de començar. L'equip s'està fent, hi ha 14 fitxatges nous i s'ha d'anar creixent. Hi ha coses positives i d'altres que s'han de millorar.

Fins fa relativament poc, que el Girona perdés dos partits seguits era gairebé normal. Què ha canviat perquè sigui sorprenent?

L'any passat va ser un any que recordarem tots i amb l'entrada dels nous propietaris, es vol créixer des de la humilitat. Hem d'anar a poc a poc però cercant l'ambició de ser cada cop més forts. El punt de partida és la humilitat. No ha canviat res, sinó que les coses es fan amb coherència per mirar de ser mica en mica més grans.

Favorit potser em dirà que no però el Girona és un dels candidat a aspirar l'ascens?

El Girona no és ni favorit ni candidat. És un equip que ve de fer un gran any i es mereix aquest respecte. Ara bé, si no el sabem canalitzar ens pot fer confondre moltes coses i creure coses que no són. Hem d'anar partit a partit com vam fer l'any passat. S'ha de parlar menys i treballar més. Diumenge passat ja es va veure com equips potents van perdre contra d'altres de teòricament inferiors.

L'altre dia Rubén Sobrino deia que si havia vingut al Girona era per les aspiracions d'ascens...

És normal. Els jugadors tenen les seves pròpies ambicions. M'agrada tenir jugadors amb ambició que vulguin fer coses importants. Només faltaria que no puguin pensar d'aquesta manera. El que vull dir és que no hem de tenir, l'etiqueta ni de candidat ni de favorit perquè em sembla hi ha ?equips molt més importants que realment han fet grans plantilles. Una altra cosa és que jo estigui content amb la plantilla que hem fet. Podem competir segur contra qualsevol perquè hem demostrat ja que pot jugar i fer-ho bé contra bons equips. L'any passat sí que va ser una sorpresa i ens vam guanyar el respecte de mica en mica. De res serveix el que vam fer si avui tenim tres punts i som a la zona baixa de la classificació.

Parlant de la plantilla, el límit salarial van dir que era de 2,26 milions. Ha pogut fer la plantilla que ha volgut amb aquesta suma?

Al final és una miqueta més perquè s'ha crescut un xic més amb les televisions però se n'han beneficiat tots els clubs de la lliga. Seguim sent un pressupost modest però sí que és veritat que he fet la plantilla que a mi m'agrada. L'any passat sí que hi van haver molta precarietat a l'hora de fer la plantilla però enguany hem pogut fer coses que l'any passat no vam poder.

De fet, a diferència de l'any passat, ara té totes les posicions desdoblades i un fons d'armari en el qual Machín podrà triar i remenar.

Amb això hem crescut perquè tenim posicions doblades i un fons d'armari que pot ajudar molt. Ara bé, s'ha de fer equip. L'any passat hi havia un equip que va funcionar al màxim des del principi. Ara estem formant l'equip perquè torni a ser sòlid, difícil i que competeixi com els rivals per guanyar.

Se li ha escapat algun objectiu prioritari de la seva llista?

Sempre se n'escapen, de coses. Això passa perquè són coses molt complicades. Mantenir un seguit de jugadors que l'any passat van ser molt importants ha sigut el més difícil de l'estiu. Han tingut molts d'ells bones ofertes. Van tocar amb la punta dels dits el cel de Primera Divisió i ara es troben amb una realitat, no només ells sinó tots, que som a Segona?A.

Va témer realment perdre Lejeune o Becerra?

Sí, i tant! Ha estat un estiu realment complicat, molt difícil. Sempre deia que el 50% del temps me'l passava tractant els casos dels jugadors amb contracte. Realment aquests jugadors han tingut un estiu difícil. Això fa que ara estiguem en una situació gens senzilla. Han passat uns mesos amb inquietuds i sense tenir el cap fresc. Una de les meves inquietuds és intentar generar una altra vegada la il·lusió i la fam que estic segur que tindran. Estan treballant perquè així sigui i ho demostren en cada partit i entrenament. Vulguis o no, són humans i cadascú té el tema mental particular, que no ha estat fàcil durant l'estiu.

Quantes ofertes han rebutjat aquest estiu?

Teníem clar que ens basaríem en les clàusules de rescissió perquè volem fer un bon projecte. És l'aposta dels nous dirigents. L'única oferta real per pagar la clàusula va ser la de Lejeune (Eibar) però en ficar-s'hi el City pel mig, l'hem pogut retenir un any amb una cessió. No n'hi hagut cap més d'oferta per pagar la clàusula.

Però sí que han refusat ofertes més baixes, oi? Becerra, Mata...

Sí, de traspàs sí. Per Granell, Mata, Becerra...

Molts acaben contracte el proper 30 de juny. Hi estan parlant ja per renovar-los?

Amb tots els seus representants hi hem parlat.

Quin és el fitxatge que més li ha costat de tancar?

Potser per temps, Sobrino i Alcalá, que van ser llargs i complicats. Tampoc era fàcil el de Javi Álamo per la seva situació al Saragossa. La resta, més senzills.

El fitxatge d'Alcalá pot haver deixat tocades les relacions amb el Llagostera?

Només puc parlar bé del Llagostera. Seguim tenint bona relació. Entenc que han tingut un estiu difícil pel nostre interès pel jugador que els ha condicionat. Tots hem acabat contents, nosaltres amb el jugador i ells perquè se n'han beneficiat econòmicament.

Tenien clar que Javi Álamo era l'home pel carril? És d'un perfil molt diferent de Cifuentes.

No podem comparar jugadors. Sandaza, Cifuentes, Juncà, Ramalho són perfils i jugadors que ens agradaria tenir. per condicions Álamo s'hi adapta perfectament, com ja ha demostrat. Té una potència física descomunal. Cifuentes tenia altres coses i a la inversa. També tenim Aday i Coris, amb un futur molt important.

Sobrino i Borja García han de marcar les diferències?

Ara mateix està jugant un onze de moltes garanties. Mata i Felipe van fer més de 20 gols junts l'any passat. Hi ha garanties però si tenim un fons d'armari amb Borja, Jairo o Rubén que els facin competència és interessant.

Quan arribarà Nwakali?

No em vull mullar perquè és un tema burocràtic i no depèn de mi. L'any passat ja va tenir problemes a Màlaga. Sembla que la cosa està avançada i no es trigarà gaire.

Divendres l'equip compartia el camp de Vilablareix amb un campus de nens. Hi ha previsió de fer una Ciutat Esportiva o se seguirà voltant per les comarques per poder-se entrenar?

Si el club vol créixer passa per això. Es creix des de baix i s'han de fer coses per treballar bé. Cal tenir estructura sòlida i intentar fer una ciutat esportiva on es pugui treballar coses pel futur. De moment busquem logística per al present.

Santi Pou s'ha incorporat al club com a director de metodologia. Quina serà la seva tasca?

Per mi és bàsic el futbol base. S'ha fet un pas endavant. Hem fet un organigrama per créixer i ell pot aportar bona feina amb vistes a un futur immediat de l'estructura. També hem incorporat una persona de captació (Jordi González, excoordinador del planter).