Pablo Machín ha encetat enguany la seva cinquena campanya a Segona Divisió A com a entrenador. El sorià, malgrat ser el segon tècnic més jove de la categoria amb 40 anys, està entre els que més experiència tenen a la Lliga Adelante. Amb quatre cursos dirigits (2 amb el Numància i 2 amb el Girona), el de Gómara encara el seu tercer any seguit a Girona -el segon d'inici- amb la il·lusió de liderar un nou projecte que compta amb Pere Guardiola i els nous propietaris (TV?Sport Events) al darrere. Malgrat la seva joventut -només Jagoba Arrasate, amb 37 anys, el supera- Machín ha viscut ja tres temporades completes a Segona A, dues de les quals amb el Numància. A Sòria, va deixar l'equip a la zona tranquil·la sense cap patiment tots dos anys i, després d'uns mesos sense club, va acceptar el repte d'intentar salvar el Girona (13-14). Increïblement ho va aconseguir i el curs passat va deixar el Girona a tocar de Primera. Sens dubte, dues fites que l'han col·locat entre els tècnics més ben valorats de la categoria.

Els equips de Segona A aposten majoritàriament per l'experiència. De fet, tan sols sis clubs han apostat per entrenadors novells a la categoria:?Baraja (Elx), Arrasate (Numància), Ziganda (Bilbao Athletic), Milla (Lugo) i Tevenet (Osca) a més a més d'Oriol Alsina al Llagostera que el curs passat federativament figurava com a segon de Lluís Carrillo. Arrasate i Ziganda ja havien entrenat a Primera i, per tant, compten amb un bagatge important. Viuen tot just la seva segona temporada a la categoria Ferrer (Mallorca), Moreno (Nàstic), Garitano (Valladolid) i Popovic (Saragossa). Al capdamunt d'experiència a la Lliga Adelante s'hi troben Enrique Martín (Osasuna) i Luis César (Albacete). El navarrès acumula 11 temporades a Segona A entre Osasuna, Leganés, Burgos, Terrassa, Xerez i Numància mentre que el gallec ha dirigit a la categoria Racing de Ferrol, Nàstic, Poli Ejido, Alcoià i Albacete. Martín (59 anys) és juntament amb Sergio Ejea de l'Oviedo (57) l'entrenador més veterà dels 22. Els segueixen Bordalás de l'Alabès i Terrazas del Mirandés (53)

Els mateixos 40 anys que Machín tenen Garitano, Baraja i Moreno mentre que el tècnic del proper rival a la Lliga, l'Osca, Luis García Tevenet en té 41. L'andalús debuta a la categoria després d'haver pujat els aragonesos el curs passat de Segona B. Els altres tres acabats d'ascendir també han mantingut l'entrenador. En canvi, els equips que han baixat de Primera han apostat tots pel canvi: Sergi Barjuan (Almeria), Oltra (Còrdova) i Baraja (Elx).