El Girona complirà diumenge contra l'Osca la sanció imposada pel TAD pels incidents del partit contra el Lugo i tancarà una part del gol sud, el sector des del qual un aficionat va llançar una ampolla a l'assistent en aquella darrera jornada de lliga del curs passat, de tant infaust record. 598 socis no podran fer ús del seu abonament i, si volen anar a futbol diumenge, només ho podran fer pagant entrada. Ahir Pablo Machín va apuntar que «la sanció és absolutament desproporcionada» i va subratllar que «el 99,9% de la gent que va a Montilivi es comporta i aquell dia, en un moment de tensió, tot i que això no justifica res, a una persona se li va parar el cap i va llançar l'ampolla i ara ho ha de pagar tothom».

L'entrenador del Girona també va apuntar que «el club ha fet tot el possible per evitar la sanció, que per altra banda, només s'aplica a clubs sense gaire repercussió mediàtica». Així va posar l'exemple «d'un club veí que tenim a 100 quilòmetres, que fa uns quants anys va tenir al seu camp uns incidents força més greus i allà no va acabar passant res», en referència al llençament d'un cap de porc a Figo al Camp Nou en un Barça-Madrid de l'any 2002.

Girona i Llagostera

Raó segurament no n'hi falta, a Machín. Perquè al final, el Girona i el Llagostera seran els dos clubs que els estaments federatius han usat com a caps de turc a l'hora d'emetre sancions exemplars. Els blaugrana van haver de jugar el curs passat el primer partit al Nou Estadi a porta tancada com a sanció pels gestos racistes d'una seguidora al jugador del Racing Koné en el play-off d'ascens 2013/14. I diumenge el Girona haurà de tancar un sector de la grada. Els dos representants gironins a la LFP no tenen grups d'animació radicals i als seus estadis s'hi pot anar sense problemes de seguretat. Però això no els ha evitat ser els únics sancionats.