Gairebé 600 abonats del Girona no podran seure avui a la seva localitat de tribuna per una poc proporcionada sanció que el Tribunal d'Administratiu de l'Esport (TAD) ha imposat al club blanc-i-vermell com a càstig pel llançament d'una ampolla contra un dels auxiliars de l'àrbitre en el partit contra el Lugo.

Aquell dia, de mal record per a tots els gironins perquè va suposar perdre l'ascens directe a Primera Divisió, va reaccionar de la manera més insensata a la decisió, encertada, d'anul·lar per fora de joc un gol de Lejeune poc després que l'argentí Caballero hagués colpejat amb molta duresa el somni de molts gironins marcant un gol que els deixava sense futbol de Primera Divisió. El partit es va haver d'aturar, però mitja hora més tard, es va poder acabar i l'auxiliar no va tenir problemes físics importants.

Des del club s'esperava, com a molt, una sanció econòmica atès que el Girona no tenia antecedents, però al final el TAD ha acabat castigant amb molta duresa el Girona: 3.000 euros de multa, el tancament per un partit de la graderia des d'on es va llançar l'ampolla i la col·locació d'una pueril pancarta amb el lema "Respectar els àrbitres és respectar l'esport".

El tancament d'una part de la grada del gol sud, la més propera a tribuna i des de la qual es va llançar l'ampolla, arriba acompanyat d'una poc lògica lletra petita de la sanció que impedeix al Girona col·locar els 590 abonats afectats en qualsevol altra part de les graderies. Es tracta als aficionats del Girona com si fossin membres d'un grup radical dels que s'han fet històrics en camps de Primera Divisió.

Res més lluny de la realitat, perquè els 598 damnificats només han tingut la mala sort de tenir la seva localitat d'abonats a la mateixa zona des d'un incívic, a qui sembla que no s'ha pogut posar nom tot i que la seva imatge ja circulava de mòbil a mòbil pocs dies després, i en cap cas es pot parlar que siguin un grup organitzat. Així, i després que el club els hagi informat un per un per telèfon aquests dies, els abonats d'aquella part de l'estadi hauran de comprar entrada per veure el duel entre el Girona i l'Osca. En un intent de suavitzar el greuge d'aquests abonats, i al mateix temps d'aixecar una mica la pobra entrada Montilivi del partit contra el Numància, el Girona ha posat preus populars per al partit d'avui i per 5 euros es pot veure el duel contra l'Osca des de gol. 10 euros a Preferent i 20 a tribuna.