Rubén Sorino comença a veure la llum del final el túnel. Una forta patacada a la cama durant un dels seus últims entrenaments amb el Ponferradina abans de tancar el seu fitxatge pel Manchester City i posterior cessió al Girona l'ha deixat fora de combat pràcticament durant un mes. Dilluns, el davanter manxec va fer el seu primer entrenament complet amb el grup i, a l'espera de com evolucioni la setmana, es posa a disposició de Pablo Machín fins i tot per viatjar a Oviedo. «A veure si puc entrar a la convocatòria», diu. Les ganes de jugar del manxec fan que la inactivitat i la manca de ritme competitiu quedin en un segon pla per al davanter, que es veu bé «físicament». «Quan s'està lesionat, sovint es treballa més l'aspecte físic. No és el mateix que competir però els tècnics volen que en el moment de tornar estiguem al 100% i claven força estella. A més a més, amb en Lluís (Sala) es pateix molt», explica Sobrino.

Pendent encara de si Machín el veu prou en forma com per incloure'l a la llista de convocats, l'alta de Sobrino és una bona notícia per al grup. El manxec afegirà competència a la davantera, formada fins ara per Mata, Felipe Sanchón, Jairo Morillas i, puntualment, Javi Álamo. La manca de punteria contra l'Osca i el fet d'encadenar 180 minuts sense veure porteria fa que l'afició s'encomani a ell com una de les solucions per ser el desllorigador. Sobrino, tot i això, no ho veu de la mateixa manera i no considera que els atacants no estiguin fins «Qualsevol dels jugadors que hi ha pot fer gols. Al final és una mica de sort definir bé», diu. En aquest sentit, l'exjugador del Castella està convençut que el Girona «ha de seguir en aquesta línia perquè tenim moltes ganes d'encarrilar uns quants partits sumant els tres punts». Sobrino va veure des de la tribuna tant el partit contra l'Osca com el del Numància. En tots dos el Girona podia haver guanyat però només va ser capaç de sumar un punt. «S'estan fent moltes ocasions i l'equip competeix. Això és el que es demana. A partir d'aquesta feina s'aconseguiran els resultats», assegura.

El de Sobrino va ser un dels fitxatges que més va costar de tancar. El manxec està cridat a ser un jugador important aquesta temporada al Girona i un dels encarregats d'omplir el buit deixat per Fran Sandaza. El toledà es va adaptar magníficament al sistema de Machín i va fer un any espectacular a Montilivi anotant 16 gols. Sobrino està convençut que a ell també li pot anar bé l'esquema amb què juga el Girona (5-3-2). «Vaig venir aquí perquè el joc que es fa és bo per a mi. Sóc un jugador ràpid i fort a dalt. Puc jugar d'esquena a la defensa i crear força ocasions d'aquesta manera», explica Sobrino.

El davanter nascut a Daimiel fa 23 anys va ser un dels jugadors més destacats del Ponferradina la temporada passada (14-15) en la qual va anotar 5 gols en 41 partits. Abans, amb el Reial Madrid Castella a Segona A no va veure porteria en cap del 19 partits que va disputar en dues campanyes (2012-14).