Pablo Machín és d'aquells entrenadors que no els tremola el pols a l'hora de donar una oportunitat als joves de la base. Ho ha demostrat sobradament. Amb ell, Sebas Coris ha guanyat protagonisme, Carles Mas ha mantingut el seu estatus al primer equip, Pere Pons s'ha fet gran i Marc Rovirola ha debutat a Segona A. Tot això passava en l'última temporada i aquest any el sorià ha decidit que tampoc farà una excepció. Prova d'això és que, amb només un mes de competició a les esquenes, es manté fidel a la seva idea. Als Coris, Mas, Pons i comanyia se'ls han començat a unir d'altres companys de viatge. Un d'ells ha estat David Serrano, un jove de només 20 anys que aquest curs ha aterrat al filial blanc-i-vermell provinent del Martinenc. Serrano no només ha jugat (i marcat) durant la pretemporada, sinó que també ha tingut minuts a la Copa al camp del Nàstic i en Lliga davant l'Osca. A més, ha format part d'alguna llista de convocats. L'últim en aprofitar aquesta inèrcia ha estat el jove Joel Arimany, possiblement el davanter amb més projecció del futbol base gironí. Als seus 17 anys, viurà la seva primera convocatòria amb la primera plantilla. Les baixes en atac, ha obligat Machín a fixar-s'hi, per això serà un dels 18 homes que avui defensaran la samarreta blanc-i-vermella al Nuevo Tartiere d'Oviedo.

Amb més d'1,90 metres d'alçada, espigat, amb planta i aptituds, Joel Arimany és un davanter que destaca per la seva potència, una intel·ligència tàctica considerable i olfacte golejador. Encaixa de meravella en el dibuix del primer equip (Machín sol tenir predil·lecció pels atacants corpulents que lluiten cada pilota i que s'imposen a les defenses fortes) i l'any passat ja va demostrar les seves habilitats convertint-se en una peça clau en l'ascens del juvenil A a la Divisió d'Honor. Encara li queda aquesta temporada i una més abans de ser sènior, però ha demostrat estar sobradament preparat per debutar a Segona A si el partit ho requereix. Jaime Mata, Jairo Morillas i ell són els únics davanters (amb permís d'Álamo) que té el cos tècnic per enfrontar-se a l'Oviedo, pel que si algun dels dos primers necessiten un descans, Arimany té molts números de vestir-se de curt i debutar així en una categoria que li és, de moment, del tot desconeguda.

Dues aparicions a l'estiu

Amb la plantilla encara a mig fer, Pablo Machín va haver de mirar cap al filial i fins i tot cap a l'equip juvenil per intentar dirigir una pretemporada amb cara i ulls. És per això que va engreixar els seus efectius amb els joves de la casa. Un d'ells va ser Joel Arimany. No només es va entrenar amb els grans, sinó que també va tenir minuts en dos dels amistosos que l'equip va disputar. Va jugar contra el Peralada, en el primer test estiuenc. En el duel amb els empordanesos, va sortir a la segona meitat. En canvi, va ser titular en la desfeta al camp del Llagostera. Contra l'Olot i a casa amb l'Espanyol, en el tradicional Torneig Costa Brava, es va quedar sense cap oportunitat.

L'interès del Màlaga

Aquest estiu, el nom de Joel Arimany ha començat a sonar amb molta força. Els que el coneixien ja tenien constància de les seves habilitats i del seu potencial, però aquells que no en tenien notícies, se n'han pogut fer una idea no només veient-lo entrenar amb el primer equip i fins i tot disputant algun partit de pretemporada, sinó després que a finals de juliol es conegués l'interès d'un club com el Màlaga. L'ascens de l'equip juvenil a la Divisió d'Honor i el paper d'Arimany no van passar per alt a la secretaria tècnica andalusa, que va mostrar-se força interessada en fitxar-lo per potenciar la seva base i poder pulir el que considerava com un diamant en brut. Tanmateix, el Girona no estava gens disposat a deixar anar un dels jugadors amb més futur del seu planter, pel que finalment Joel s'ha acabat quedant a Torres de Palau.

Renovat per quatre anys

Veient que hi havia l'opció de quedar-se sense un dels futbolistes amb més projecció, el Girona va decidir moure fitxa aquest estiu. El club es va reunir en més d'una ocasió amb el seu agent amb la intenció de traslladar-li una oferta per intentar retenir-lo. Dit i fet. Sense cap mena de dificultat, l'operació es va tancar el passat 11 d'agost, dia en el que el club va anunciar que Joel Arimany havia estat renovat per les quatre properes temporades.