Veient el partit d'ahir ningú hagués dit que Javi Álamo feia dies que arrossegava molèsties al genoll i que, durant tota la setmana, havia estat al marge del grup. El carriler canari va ser un dels jugadors més destacats de la victòria en la qual va participar activament a la jugada del segon gol. Jaime Mata només va haver de posar la punta del peu per enviar al fons de la xarxa el regal que Álamo des de la banda dreta li havia enviat després d'anar-se'n d'un parell de rivals. L'assistència i el bon partit els va fer amb un genoll infiltrat, adormit directament tal com va reconèixer el mateix jugador al final del partit. I és que el dolor que sentia tant ahir com divendres al genoll dret era tan intens que només amb la infiltració podia competir. Així ho van fer d'acord amb el doctor Antoni Mora i amb l'entrenador Pablo Machín.

Ara Álamo té tots els números d'haver de passar per la sala d'operacions, sobretot si el mal a la banya del menisc continua fent-li la guitza d'aquesta manera. I és que tal com va anunciar Machín i com va confirmar el mateix Álamo al final del partit, és força probable que el futbolista canari hagi de ser intervingut d'aquest problema. En cas que així sígui, el termini de recuperació seria d'aproximadament un mes (entre 4 i 5 setmanes). "La idea és donar descans al genoll uns dies ara, a veure com reacciona. Si va bé el tractament, intentaré se?guir, però si el mal continua, potser m'operaré", confessava Álamo. L'ex del Saragossa explica que la intervenció seria una artroscòpia. "Seria senzilla i tan sols estaria un mes de baixa", diu. En aquest sentit, tant el jugador com sobretot l'àrea tècnica s'estimen més no seguir forçant el carriler a aquestes alçades de temporada i aposten per l'operació per tenir-lo en plenes condicions encara que s'hagi de perdre un mes de competició. "No podem forçar un futbolista, per molta bona predisposició que tingui, a jugar així a aquestes alçades de curs", assegurava Machín.

Álamo lamenta que aquest problema li hagi aparegut ara que es començava a trobar "a gust i còmode" a la posició de carriler per la qual el Girona el va fitxar a l'estiu procedent del Saragossa. Si finalment, tal com tot sembla indicar, Álamo es perd el proper mes de competició Machín es quedarà sense un dels seus fixos a l'onze. La baixa d'Álamo ?s'afegiria a la de Borja García, que encara en té per uns 10 dies més, i a les de Sobrino i Aday, que ?continuen el seu procés de posada a punt i recuperació.

"Tant de bo podem recuperar més gent i poder-nos permetre el luxe de perdre un jugador es ?digui com es digui", deia Machín. En aquest sentit, i a l'espera de la recuperació d'Aday Benítez, el lloc de carriler dretà se'l dis?putarien Sebas Coris i el jove David Serrano. El de Tossa de Mar pot jugar tant per la dreta com ?l'esquerra i ahir va fer uns minuts de davanter centre.