De temps, encara n'hi ha. Aquí és on s'aferra, i ben fort, Pablo Machín. Sap que, de cares al derbi de demà amb el Llagostera, no podrà comptar amb Rubén Alcaraz, sancionat al veure la targeta vermella a Oviedo. També és conscient que Borja García tampoc hi arribarà. Està lesionat i li queda, com a mínim, una setmana més a Rubén Sobrino tampoc el veu per jugar. Si més no, d'inici. No descarta que el manxec entri a la convocatòria, però sempre com a últim recurs. Ara bé, fa ben poc no hi comptava pas amb perdre un jugador com l'Eloi Amagat. I ahir, el gironí no es va entrenar per culpa d'un procés febril, el que en converteix en dubte per al partit contra els blaugrana.

Si el gironí arribarà o no a temps a la cita, això ja és una incògnita difícil de resoldre. Machín, que ahir va atendre als mitjans de comunicació, lamentava poder perdre a un «jugador important» com l'Eloi, tot i que tampoc el descartava per complet i ho fiava tot a la seva evolució, del tot incerta. «De moment, per avui (ahir per al lector) és baixa. Hem de veure com està en els propers dies. No sabem com seguirà el seu procés febril. Si millorarà o si, en comptes d'estar a 38 graus, ens el trobarem a 39. Cal esperar», deia.

Amb l'interrogant situat al damunt de l'estat d'Eloi Amagat i sense poder comptar amb Rubén Alcaraz, Machín també tindrà alguna baixa important en atac. Recupera Felipe Sanchón, absent a Oviedo per la seva flamant paternitat, però Borja García seguirà un partit més sense entrar a la convocatòria. «Està descartat al cent per cent. Ens havien donat dues stmanes de baixa perquè tornés a entrenar amb el grup i una més per agafar el ritme, així que s'estan complint els terminis». Rubén Sobrino sí que treballa amb l'equip, però Machín i el seu cos tècnic encara no el veuen en condicions de poder jugar. Si més no, d'inici. «No està bé, però si no tenim alternativa, podria entrar a la convocatòria i fins i tot gaudir dels seus primers minuts».

L'estat de Javi Álamo

Un altre dels grans dubtes per al partit de demà és saber si Javi Álamo podrà jugar, si anirà convocat o si finalment ha quedat descartat. Va jugar infiltrat a Oviedo i tant Machín com els metges volien donar-li una setmana de marge per veure com evolucionava i decidir si s'havia d'operar ja dels seus problemes al menisc o de si podia enfrontar-se al Llagostera. A?l'hora de la veritat, el canari ni tan sols s'ha entrenat i segons el tècnic, «és complicat que jugui» ja que «li molesta fins i tot quan intenta córrer». Si se'l descarta, el que hauria de ser el seu substitut, Aday Benítez, tampoc ha fet net del tot:?«Sí, però no», es limitava a dir un Machín que haurà de decidir entre Sebas Coris o David Serrano si no pot comptar amb Álamo ni Aday.