Fa poc menys d'una setmana, a Oriol Alsina li va tocar entrar a la sala de premsa de l'estadi Palamós-Costa Brava amb el cap cot, cara de pocs amics i amb l'artilleria a punt. Sense cap intenció de provocar un incendi, va admetre que el seu Llagostera no estava bé i que havia de corregir moltes coses si volia treure el cap i no enfilar el camí cap al pou abans d'hora. Ahir, canvi de papers. Mentre que a Alsina se'l va veure content, tranquil i prou satisfet amb el 2-2 del derbi, va ser el seu homòleg a la banqueta del Girona, Pablo Machín, l'encarregat de llançar advertències. Va ser una mica més punyent que l'Alsina de set dies enrere i, si bé en cap moment va perdre els papers, va protagonitzar una de les rodes de premsa més crítiques que se li recorden. Va venir a dir el sorià que els seus homes, per passarells i per no saber competir, van deixar escapar una victòria que tenien al sac. I sense voler personalitzar, va entonar el mea culpa de manera vehement.

"Saber competir". Això és el que ahir li va faltar al Girona. Machín ho va repetir en comptades ocasions. És, al seu entendre, un dels dos culpables perquè ahir els tres punts no es quedessin a Montilivi. L'altre factor, ell mateix. "Estic enfadat amb mi mateix. Quan no es guanya, la culpa és sempre meva. Jo sóc qui decideix qui juga i qui ha d'inculcar les coses a l'equip. Estic empre?nyat perquè el meu discurs de saber competir encara no ha calat al vestidor", van ser les seves paraules. Machín estava molest amb ell, d'això no hi havia dubte, però tot i que no va dir noms, va disparar amb bala cap als seus propis jugadors. "Saber competir no significa tenir més o menys qualitat, sinó dominar l'altre futbol. En això hem estat tous. S'ha de ser més contundent i no facilitar les coses a l'altre equip. Si no hem guanyat ha estat més demèrit nostre que no pas mèrit del rival. Si som un jugador menys i estem guanyant, hem de defensar amb ordre i no pas arriscar. M'agrada que els meus jugadors si?guin ambiciosos, però no ens equivoquem. Sumar costa sang, suor i llàgrimes. El que no podem fer és llençar per terra als últims minuts el que tant ens ha costat".

I aquí va entrar a valorar si la joventut de la plantilla hi pot tenir quelcom a veure o no. "Ens agrada dir que som un equip jove i que donem oportunitats a gent no tan coneguda, però això significa també córrer riscos. Som més inexperts a l'hora de competir. He de saber que, si tinc 18 anys i he de jugar de tu a tu amb gent de 30, m'he d'espavilar". Tot i admetre que la targeta vermella a Pere Pons havia estat "bastant clau", va lamentar que "tots plegats hauríem pogut fer més coses per evitar l'expulsió". Tampoc va acabar massa content amb el gol de Juanto Ortuño al tram final i va afegir que marxava "cabrejat" per tot el que havia passat. "De tot això n'hem d'aprendre. No assaboreixo massa bé el punt, perquè he vist a prop la victòria. Li hem facilitat l'empat al rival. Si això hagués estat boxa, hauríem guanyat als punts", va concloure.

Alegria incompleta

Amb sensacions contradictòries apareixia Oriol Alsina davant la premsa. Se'l veia content. Satisfet. Havia sumat un punt al camp del Girona en un derbi en què el seu equip havia anat per darrere el marcador en dues ocasions. Però el tècnic era conscient que, fins i tot, els blaugrana haurien pogut guanyar. "El més just hauria estat l'empat, tot i que hem tingut dues ocasions molt clares per fer el 2-3 al final. Potser no hauria estat el més just, això sí. Tot i això, marxo satisfet, hem aixecat el partit dues ocasions i puntuar aquí per a nosaltres és un èxit", va valorar.

Si la setmana anterior li reclamava molt més als seus jugadors, ahir admetia haver vist els "trets identitaris" del seu Llagostera: "Hem sigut agressius, hem lluitat fins al minut 95 i la imatge ha de ser aquesta". "Content" pel debut de Juanto Ortuño, també va elogiar el partit de Jorge García. "Ha aturat homes com Jairo i Jaime Mata, un dels millors davanters de la categoria". Va admetre haver viscut el derbi "amb la mateixa tensió d'ara fa uns mesos" perquè "per a mi tots els punts són importants, des del primer fins a l'últim".