Haver quedat eliminats de la Copa del Rei davant el Nàstic a la primera eliminatòria va deixar Pablo Machín sense cap competició alternativa per a anar foguejant la llarga plantilla de què disposa aquesta temporada. Si bé és cert que, entre lesions i sancions el tècnic ha hagut d'anar repartint minuts a la Lliga, hi ha certs jugadors que tenen molt complicat esgarrapar minuts. És per això que el partit de Copa Catalunya d'aquest vespre a Cornellà de Llobregat (21.00) és una bona prova de foc per a què els futbolistes menys habituals agafin rodatge i demostrin a Machín que hi pot comptar.

El preparador sorià encara la competició com una bona «oportunitat» per als futbolistes amb menys minuts fins ara i assegura que «no sobra». Això sí, Machín hi troba força condicionants negatius. El primer i el «més gran», la superfície de gespa artificial del nou Municipal de Cornellà. «És d'una superfície diferent i també més petit. No ens deixa desenvolupar el nostre futbol», adverteix el tècnic, que també recorda que arriben a la cita carregats de baixes per lesió. És per això que Machín citarà aquest migdia després de l'entrenament matinal algun jugador del filial com ara David Serrano i Xavi Ferrón ?-fitxat a l'estiu del Badalona- i també Joel Arimany del juvenil. Sigui com sigui, Machín no defuig la Copa Catalunya i promet «competir-la» malgrat recordar que, pel que fa al format, cal «millorar força la competició».

El Girona té el repte d'intentar millorar el bon paper del curs passat a la competició, on després de superar el Badalona per penals (1-1) i el Gavà (0-1) va caure a la gran final al Nou Sardenya contra l'Europa (2-1). Aquell dia Christian Alfonso va fer el seu únic gol en partit oficial amb la samarreta del Girona. A banda de mirar de superar el Cornellà, Machín demana sobretot que no hi hagi lesionats. «En aquests partits hi ha sempre molt més a perdre que no pas a guanyar. El més normal és ser superior, guanyar i que els futbolistes demostrin que són millors que els altres però en futbol un equip petit en pot guanyar un de gran», avisa. Machín no pot disposar per lesió de Sobrino, Borja García, Javi Álamo i segurament tampoc d'Aday.

De la seva banda, l'entrenador del Cornellà, Jordi Roger, destaca que donen «molta importància» a la Copa Catalunya com ja han demostrat superant a camp contrari Santfeliuenc, Prat i Europa. Els barcelonins han començat d'allò més la Lliga de Segona B -són líders invictes amb 16 punts després de 6 partits- i volen arribar «el més lluny possible a la competició. Tot i això, Roger reconeix que farà canvis per donar minuts a jugadors amb menys minuts fins ara. «Imposarem un ritme alt, amb intensitat i agressivitat per fer sentir el Girona incòmode», diu el tècnic, que té les baixes segures dels lesionats Xavi Pelegrí, Lulu i Enric Gallego.