Pablo Machín pot respirar tranquil. O si més no, una mica. Els maldecaps provocats per les lesions de Javi Álamo, Borja García i Rubén Sobrino segurament no marxaran així com així, però com a mínim té motius per estar un xic més alleugerit. De tenir coll amunt que Pere Pons, indiscutible absolut al mig del camp, seria baixa per aquest diumenge al camp del Mirandés, ha passat a saltar d'un sol peu veient com el Comitè de Competició, per sorpresa de gairebé tothom, deixava ahir sense efectes la segona targeta groga que el de Sant Martí Vell va veure aquest passat cap de setmana durant el derbi contra el Llagostera i que va costar-li l'expulsió.

Sense gaires esperances, el Girona va decidir el dimarts presentar al·legacions en entendre que Pere Pons va ser castigat en excés. Acompanyant els seus arguments amb una prova videogràfica, el cert és que Competició ha fet cas les peticions del club català. L'organisme deixava sense efectes la targeta "en no apreciar-se cap contacte amb l'adversari (Jesús Imaz), que acaba caient per una aparent simulació que indueix a error material manifest a l'àrbitre", segons la resolució feta pública ahir per la Federació. Machín, que també recupera Rubén Alcaraz (va ser baixa diumenge per estar sancionat), podrà comptar així amb Pere Pons per visitar l'estadi d'Anduva.

Dues expulsions ben aviat

Independentment del veredicte del Comitè de Competició, el cert és que el Girona només ha necessitat 6 jornades per acumular dues expulsions en contra. A més, aquestes han arribat de manera consecutiva. La primera la va patir Rubén Alcaraz a Oviedo, en veure dues grogues en pocs minuts. Pere Pons, diumenge passat contra el Llagostera, també va veure la vermella per doble amonestació. La temporada passada, en 42 jornades, els de Machín només van patir 5 expulsions: Juanlu Hens a Alcorcón, David Bigas a Saragossa, Pere Pons a casa amb el Ponferradina i Carles Mas i Richy al camp del Mallorca. Aquests últims anys, el Girona s'ha convertit en un equip que veu poques targetes vermelles. Dista molt dels primers cursos a Segona A, quan va encadenar 10, 8, 13 i 7 expulsions en contra. Des de la campanya 12/13, quan va veure només 3 targetes vermelles, que les xifres han millorat. Ho diuen les 4 expulsions del curs 13/14 i les 5 de l'anterior.