Contra el Numància, en la segona jornada de Lliga, el Girona tenia el partit guanyat al minut 85 i el va acabar perdent (2-3) per culpa d'un penal transformat per Aquino i per un remat de Valcarce en l'última jugada (min. 94). El Llagostera va igualar a Montilivi gràcies a Juanto (2-2) a cinc minuts del final, i a Anduva, contra el Mirandés, tot i fer un partit molt gris, la derrota no va arribar fins al minut 80, a la sortida d'un córner. Les jugades d'estratègia i els instants finals dels partits han estat dues de les grans creus del Girona en aquesta arrencada de la temporada. Finalment, ahir, l'equip de Pablo Machín va poder celebrar ni que fos un empat, en l'afegit, capgirant un guió que el curs passat sí que solia ser favorable als gironins. Juncà a Gijón (1-1), Jandro a Sòria (2-2) o Sandaza a Leganés (1-2) van donar punts in extremis que, enguany, es trobaven a faltar.

Vista l'actuació del Girona, el punt és un botí immens, concretat a més a més quan el Leganés tenia el peu al coll dels blanc-i-vermells (2-0) a un quart d'hora del final. Pràcticament del no-res va aparèixer el xut de Felipe al pal que va aprofitar Mata per retallar distàncies i gairebé tant o més miraculós va ser el 2-2 de Jairo en una acció similar, aprofitant també una pilota escopida pel pal de la porteria de Serantes. Però més enllà d'això la igualada també permetrà que el Girona segueixi una jornada més fora dels llocs de descens. La campanya tot just acaba de començar i encara les posicions són testimonials, però venint d'on ve el bloc de Machín, veure's en els quatre darrers llocs seria descoratjador.

Ara el Girona suma deu punts gràcies a les victòries de Bilbao i Oviedo i els empats contra Osca, Llagostera, Almeria i Leganés. Provisionalment, l'equip ha escalat fins la tretzena posició, a l'espera del que puguin fer avui rivals com l'Osca, el Lugo, el Tenerife i l'Almeria. En qualsevol cas, després de la derrota de l'Albacete ahir a Pamplona, sempre quedaran quatre equips per darrere.

Mantenir-se fora dels llocs de perill és també positiu ara que s'encara un tram de calendari molt complicat, amb la visita del Saragossa dissabte que ve a l'estadi (20.15) i el posterior desplaçament a Pamplona per enfrontar-se a un equip navarrés que ha oblidat les angúnies del passat per posar la directe cap a Primera.