«Fes-ho, com si fos un entrenament més, no et preocupis». Aquesta va ser la consigna que Pablo Machín va donar a Joel Arimany dissabte al vespre just abans de fer-lo entrar al terreny de joc. El davanter juvenil va ser l'últim cartutx del tècnic sorià per mirar de desembussar el partit contra el Saragossa els darrers minuts. L'atacant de Quart va entrar en el lloc de Felipe Sanchón i es va situar en punta d'atac al costat de Jaime Mata per mirar de pescar alguna pilota aèria. Poca cosa va poder fer Arimany tret de pentinar una esfèrica que Mata després no va poder dirigir bé a porteria. Malgrat no poder aconseguir el triomf, Arimany va marxar ben refet cap a casa després dels seus primers minuts oficials amb el primer equip. El de Quart ja havia disputat el partit de Copa Catalunya a Cornellà i també havia estat convocat a Oviedo però no va ser fins dissabte que va tastar de primera mà la Lliga de Futbol Professional.

«He complert un somni», reconeixia al final del partit un Arimany que a partir d'aquesta setmana passarà a tenir més participació en els entrenaments amb el primer equip. Aquest estiu, els cants de sirena del Màlaga van estar a punt d'endur-se Arimany cap a la Rosaleda però al final el club i el seu agent, Marc Bernaus, van acordar la continuïtat del gironí a Montilivi. Tot i això, Arimany té clar que el seu lloc és al juvenil, amb qui ahir va jugar contra el Barça (4-1). L'eterna i misteriosa baixa per lesió de Sobrino unida a la sanció de Jairo va fer que Machín hagués de recórrer a Arimany contra el Saragossa. L'andalús tornarà a estar disponible per diumenge a Pamplona després d'haver complert sanció però per si de cas, el tècnic sorià vol tenir a la recambra un tercer davanter corpulent.

Arimany agafa el testimoni de Rovirola, el darrer jove format al planter que va debutar a Segona A la temporada passada. El de Cornellà va ser un dels tres jugadors de la base que es van estrenar el curs passat. Els altres van ser Bigas, actualment cedit a l'Hospitalet, i Coris, consolidat a la primera plantilla però ara maetix lesionat. Coris i Bigas, juntament amb Rovirola i Arimany han debutat amb Machín, el tècnic que més ha apostat pel planter en aquesta etapa moderna a Segona A. Amb el sorià també s'ha estrenat aquest curs Serrano fitxat a l'estiu pel filial procedent del Martinenc. Abans, el curs 13-14, Ricardo Rodríguez va fer debutar testimonialment Vivancos i Javi López Gerard Muñoz. De la seva banda, Rubi va donar l'alternativa a Pere Pons i Mas la 12-13, dos homes consolidats al primer equip, tres anys després. De la mà d'Agné va debutar David Juncà la 11-12 mentre que amb Cristóbal Parralo ho va fer Fran Pérez i amb Narcís Julià Jordi Masó (09-10). En la temporada de l'estrena a la categoria, Marc Serramitja va tenir també l'oportunitat de tastar la categoria de plata a Osca, amb Miquel Olmo a la banqueta.