Si no prosperen les al·legacions que presentarà el Girona al Comitès d'Apel·lació, Pablo Machín no s'asseurà més aquest any a la banqueta a Montilivi. Ahir, el Comitè va castigar el tècnic sorià amb dos partits de suspensió arran de la seva expulsió al camp del Tenerife. Una sanció, que tant el mateix tècnic com el club consideren desmesurada i per la qual presentaran al·legacions a Apel·lació. De totes maneres si no prospera el recurs del departament jurídic del Girona, Machín no podrà dirigir els dos propers partits de l'equip que seran tots dos a l'estadi contra el Còrdova i l'Elx. Així, el tècnic de Gómara tornaria a la banqueta en el darrer partit de l'any, al camp del Mallorca.

La redacció de l'acta per part de l'àrbitre López Amaya sobre l'expulsió de Machín no feia ser optimista el Girona. De fet, el detall d'incloure en el redactat que ?Machín havia "agafat pels muscles" el quart àrbitre després de sortir de la banqueta per dir-li "a viva veu: "no ho has vist o què?"" feia pressentir que serien més d'un els partits de sanció del tècnic. Així va ser malgrat que en la prova videogràfica aportada pel club no s'aprecia que Machín agafés de les espatlles el quart àrbitre. Aquest fet podria haver suavitzat la sanció però, segons la resolució del Comitè, el fet que no s'apreciï a les imatges no vol dir que no sigui veritat. "Les imatges no permeten desvirtuar la pressumpció de veracitat de l'acta arbital", assegura Competició. Per tot plegat i malgrat estimar "parcialment les al·legacions" gironines el Comitè castiga amb dos partits el de Gómara, emparant-se a l'article 117 del Codi Disciplinari de la Federació. A més a més, imposa al club una multa supletòria de 400 euros i una altra de 600 al tècnic.

Disconforme amb la decisió, el Girona presentarà recurs al Comitè d'Apel·lació per tal que la sanció sigui reduïda a la meitat. De no prosperar tampoc l'intent, Machín haurà de veure els dos partits consecutius contra Còrdova i Elx a l'estadi en una de les cabines de premsa de tribuna. En aquest sentit, la temporada passada ja va haver d'ubicar-se en una d'aquestes cabines en el partit contra l'Alabès (2-2) després de ser expulsat a La Romareda contra el Saragossa (2-1) i de ser sancionat amb un partit de càstig.