El Còrdova és un equipàs. Així de clar. Stankevicius, Fidel, Andone, Xisco o Luso, per dir-ne uns quants, són alguns dels noms propis d'una plantilla que fa molta patxoca. Això no és cap garantia, i menys en una categoria com la Segona Divisió A, de tenir un any plàcid, però els andalusos no només han tornat de Primera amb bon peu, sinó que també es troben en un moment dolç després d'una boníssima arrancada a la Lliga. És el líder i, com a tal, imposa respecte a qualevol. Al Girona, també. Però Machín i els seus, lluny d'esperar amb cert recel la visita dels blanc-i-verds a Montilivi d'aquest diumenge, han vist com el comptador de la motivació se'ls ha començat a disparar. Primer, perquè l'estadi ja torna a celebrar victòries. Segon, perquè l'equip sembla rutllar després d'un irregular inici de curs. I tercer, perquè rebre el líder sempre és un al·licient extra. Sense por i amb moltes ganes, així és com rebran els gironins al Còrdova. Es vol guanyar, encadenar la segona alegria a Montilivi i començar a mirar cap amunt d'una vegada per totes.

Juntament amb el porter Isaac Becerra, l'altre membre de la primera plantilla que ha jugat tots els minuts de Lliga és el defensa Kiko Olivas. El d'Antequera, amb passat al conjunt cordovès i indiscutible en defensa, valora aquest compromís. Admet que no serà gens fàcil guanyar. No ho amaga. Encara que també veu que de possibilitats de guanyar n'hi ha. Almenys, la motivació perquè això sigui possible, hi és. S'ha instal·lat al vestidor i segur que no marxarà fins que l'àrbitre xiuli el final. "No ens espanta perquè sigui el líder. Al contrari. Estem més motivats que mai. Que vingui el Còrdova és un al·licient per sortir amb moltíssimes ganes. Volem demostrar quin és el nostre nivell. Contra equips així és quan més creixes", confessa. Olivas té clar que els d'Oltra "han començat molt bé la temporada", que són un "clar aspirant" a estar a dalt durant "tota la Lliga" i que de "bon equip" en tenen un tros. "Ens costarà fer-los mal. El seu joc es basa en una defensa sòlida i serà difícil marcar-los algun gol. Estan en un molt bon moment", completa.

Per com ho pinta, no sembla pas fàcil que el Girona se'n pugui sortir a la seva però l'andalús té el ple convenciment que la victòria es pot quedar a casa. I més ara, que vénen dos partits consecutius en el mateix escenari (després dels cordovesos serà l'Elx el que visitarà Montilivi). "Sempre he dit que la base de cada temporada està en els partits a casa. A fora hem demostrat que som bastant fiables i que sumem bastants punts. Ara ens hem d'acabar de fer forts com a locals. Tenim dos partits molt importants. Complicats, però vitals si el que volem és impulsar-nos. Si els guanyem, la confiança se'ns dispararà i escalarem posicions", analitza.

Del proper rival, se'n fa creus de com s'ha adaptat sense dificultats a un descens de categoria i recorda que només fa uns mesos a Còrdova van viure "una temporada molt complicada" a la Primera Divisió. "Sempre és bonic pujar, però es fa difícil quan les coses no et surten, com els va passar. Aquest estiu s'han reforçat molt bé, fitxant a futbolistes que coneixen la Segona Divisió A. I l'entrenador també té experiència. Això és un punt a favor seu. S'han adaptat bastant bé i han demostrat que poden donar molta guerra aquest any", s'explica.

Amb 15 titularitats consecutives i sense haver descansat ni un sol segon, Kiko Olivas vol encadenar la setzena aparició seguida a la Lliga aquest mateix diumenge. "Treballo cada dia per jugar i, per sort, encara no m'he perdut cap partit", reflexiona, alhora que no amaga que la seva intenció és la de saltar sempre al camp: "La competència és enorme en aquesta plantilla. Les coses m'estan sortint bé i tan de bo pugui jugar-ho tot. Seria una molt bona senyal".

Machín, sense perdó

El Comitè d'Apel·lació de la Federació Espanyola ha desestimat el recurs que el Girona havia presentat per intentar reduir el càstig de dos partits que Competició havia determinat per a l'entrenador Pablo Machín per l'expulsió de diumenge passat a Tenerife.