La visita del líder sempre desperta respecte, però si aquesta tarda els jugadors de Pablo Machín són capaços de guanyar el Còrdova, certificant la millora en el joc de les dues últimes setmanes, els tres punts podrien acabar convertint-se en un moment d'inflexió per deixar de mirar cap avall i recuperar les sensacions de l'any passat.

Els problemes del Girona, però, arriben per la banda. L'expulsió de Javi Álamo i la previsible baixa de Coris generen un dubte majúscul a Machín. Té dues opcions el tècnic sorià. O bé Pol Llonch o bé Aday. Aquesta setmana Machín deixava entreveure que seria Llonch quan reconeixia que "és molt més intens defensivament". Aday, en canvi, com ja ha passat diverses vegades, es podria incorporar quan el partit estigués més tou com a revulsiu. La baixa sensible d'Álamo és la creu, i en canvi Granell és la cara. El gironí torna després de complir la sanció i tindrà una nova oportunitat de recuperar el to de l'any passat que ha perdut aquest any en què, fins i tot, ha deixat de ser un indiscutible a l'onze de Machín.

Deixant clar que no vol que sembli que busca excuses, Machín sí que lamentava divendres el reguitzell de lesions que està tenint aquest any el Girona i del qual sembla que no es pot desempallegar. "Són el nostre taló d'Aquil·les", reconeixia el tècnic sorià, que, aquesta setmana, ha vist com unes molèsties a l'esquena complicaven que Coris fos l'alternativa a Javi Álamo. Un Machín que serà baixa per sanció després de l'expulsió que va patir la setmana passada a Tenerife, per protestar la targeta vermella que va rebre Javi Álamo.

El tècnic del Girona és una baixa més d'entre les moltes que ha tingut l'equip des de principis de temporada i és que la infermeria del Girona està replena de jugadors últimament. La realitat és que en pocs partits ha pogut comptar amb tota la plantilla al complet. I quan no és una lesió són les sancions, però la realitat és que el Girona no ha tingut una regularitat com tenia la temporada passada.

Amb tot, però, els últims resultats fan ser optimistes i sobretot després de veure com l'home sobre el qual hi havia tantes expectatives posades, Rubén Sobrino, en les últimes jornades ha començat a justificar perquè de la seva cessió. Un gol i una assistència i una evident sensació de perill cada cop que ronda l'àrea rival. Sobrino és un argument més dels molts que pot donar el renovat José Luis Oltra (aquesta setmana ha allargat el seu contracte fins al 2017) per no refiar-se dels gironins tot i la condició de líder del seu equip.

L'entrenador del conjunt andalús reconeix "els arguments futbolístics" del Girona i no estalviava elogis cap al seu homòleg, Pablo Machín, de qui recordava la seva condició de millor entrenador de segona l'any passat. Precisament el fet d'haver treballat amb el mateix bloc els últims anys és un dels fets que Oltra considera destacables del Girona. El Còrdova es presentarà a Montilivi amb algunes baixes. Als lesionats Stankevicious i Domingo Cisma, s'afegeix el sancionat Héctor Rodas. Tot i això, Oltra no vol excusar-se amb les baixes i diu que la seva plantilla està prou compensada, a més de tenir "plena confiança en els que sortiran a competir". A Girona els andalusos buscaran la seva tercera victòria a fora de casa després de les de Saragossa i Lugo.