Definitivament, no hi ha res a fer. Perquè Montilivi s'ompli, cal un veritable miracle. Ja n'hi ha, d'excepcions i de vegades, sobretot quan el bon temps fa acte de presència i l'equip rutlla, els aficionats s'afanyen a omplir de color les graderies. Però durant bona part del calendari, l'aspecte de l'estadi sol fer força llàstima. D'agost fins la primavera, clamar perquè el camp presenti una excel·lent entrada és demanar massa. I això que només fa uns mesos, el Girona signava una temporada de luxe i es guanyava el dret de lluitar per intentar pujar a Primera. Sembla que ningú ja no es recordi de tot plegat. Això, sumada a la irregular trajectòria de l'equip a dia d'avui, fa que les xifres d'assistència d'enguany no siguin gaire positives. Sobretot, si es comparen amb les d'un any enrere. S'ha empitjorat en aquest sentit i si Montilivi hauria de ser un fortí pel bé de tots, la realitat diu que ni l'equip respon a la gespa ni l'aficionat ho fa a la graderia.

A les excuses perennes (el fred, la televisió o la mandra), s'hi afegeix que els pobres números de l'equip de Machín com a local fan que la gent s'ho pensi unes quantes vegades abans d'enfilar cap a Montilivi. El resultat es veu cada cop que al Girona li toca jugar a casa. Salta a la vista, però també queda clar si es fa una ràpida ullada a les xifres. No són bones, fins i tot pitjors que fa un any. Aquest curs i després de vuit partits com a local, l'estadi aplega una mitjana de 4.083 espectadors per jornada. Per Montilivi han passat equips com Numància, Osca, Llagostera, Almeria, Saragossa, Lugo, Albacete i Còrdova. Cap d'ells ha estat un reclam suficient com per superar la barrera dels 5.000 espectadors. Això sí, mai s'ha baixat dels 3.500. Precisament, aquesta va ser l'entrada més baixa que portem d'aquesta temporada i com a curiositat, va ser el dia que, en teoria, hi havia més al·licients perquè l'afició respongués. Va ser ara fa un mes, quan el Lugo va visitar Girona. Aquella tarda de novembre, només 3.500 persones van ser a les graderies tot i tenir com a rival l'equip que va evitar l'ascens directe a Primera en un partit que passarà a la història per tot el que va representar.

La mitjana d'enguany, per tant, és inferior a la del curs passat. Les xifres tampoc eren per llançar coets, però eren millors. Durant els 9 partits fins al Nadal de la campanya 2014/2015, Montilivi va acollir una mitjana de 4.513 espectadors, el que representa un 9,5 per cent més que l'actual mitjana. És més: durant aquelles jornades, es va superar la barrera dels 5.000 en tres ocasions (5.507 contra el Recreativo, 5.015 davant el Las Palmas i 7.284 enfront el Betis). Això sí, també es va baixar dels 3.000: va ser en el primer cap de setmana de setembre, quan la visita del Tenerife només va aplegar a 2.934 aficionats. Per tant, amb un 9,5 per cent menys d'espectadors, l'estadi rep de mitjana 430 persones menys cada vegada que el Girona actua com a local.

L'Elx abans de Nadal

Molt probablement, el duel d'aquest dissabte a casa contra l'Elx no servirà per millorar aquestes xifres de manera considerable. L'equip, això sí, haurà d'aprofitar l'enfrontament amb els il·licitants per netejar la seva imatge en el que serà l'últim duel que acollirà Montilivi aquest 2015 abans de l'aturada per les vacances de Nadal. Durant aquest primer trimestre del curs, els de Machín han demostrat que no se'n surten a casa. Només han guanyat un partit (Albacete) i ja han perdut en tres ocasions: Numància, Lugo i Còrdova.