Ni la manca de gol, ni el fluixíssim bagatge de punts aconseguits com a local a Montilivi ni el fet d'estar tan sols dos punts per sobre del descens fan trontollar la confiança de la direcció esportiva del Girona en el projecte. El màxim responsable de la parcel·la esportiva, Quique Cárcel, no es planteja res que no sigui continuar apostant per Pablo Machín i la plantilla malgrat que els resultats esperats no acabin d'arribar. Ni la possibilitat que s'obrirà d'aquí tres setmanes amb el mercat d'hivern el fan, almenys de moment, canviar de plans. «Hem d'estar atents per si hi ha quelcom d'interessant però tenim una plantilla molt compensada amb dos jugadors per lloc i la meva idea és de no fer res aquest gener», assegura Cárcel.

Si la previsió és que no hi hagi novetats pel que fa a reforços, en el capítol de sortides sí que hi pot haver moviments. Serien els casos, segons Cárcel, dels jugadors més joves que no estan tenint protagonisme. «Hi ha algun futbolista jove que no està tenint minuts i ens agradaria que en tingués», diu Cárcel, que destaca la confiança que té la direcció esportiva en la gent del planter. «Són nostres. Creiem en ells i potser es podria plantejar alguna cosa». En tot cas, per a Cárcel qui ha de fer el primer pas i estar segur de voler sortir aquest mes de gener ha de ser el propi jugador. «Qui ha d'estar més convençut ha de ser el jugador. De moment no hi ha gaire moviment. En parlarem aquests dies», subratlla.

Alguns dels jugadors joves que menys minuts han tingut fins ara són Carles Mas o Albert Vivancos. En el cas del defensa, ja a l'estiu se li va plantejar la possibilitat de buscar una sortida a Segona B tot i que el fet de sortir d'una intervenció quirúrgica va fer que es decidís a començar el curs a Montilivi. Mas encara no ha disputat cap minut a la Lliga. De la seva banda, Vivancos, que va ser cedit l'any passat a l'Hospitalet, no té la confiança de Machín, que tan sols el va jugar al temps afegit a San Mamés contra el Bilbao Athletic en la primera jornada de Lliga. D'altres jugadors sense protagonisme a la plantilla són el central Marcelo Djalo, cedit pel Juventus, el migcampista nigerià cedit pel Manchester City Chidiebere Nwakali o el carriler David Serrano.

Possibles moviments a banda, Cárcel es mostra satisfet amb la imatge del Girona però «amoïnat» perquè els resultats no arriben. «Hem de ser sincers. Tots estem preocupats perquè juguem bé però no guanyem. És una situació estranya i poc normal perquè pot passar dos o tres partits però ara en són molts». Sigui com sigui Cárcel aposta per «no perdre la identitat» i seguir fent «bon joc, crear ocasions i ser superiors als rivals». Això sí, l'exjugador de l'Hospitalet reconeix que cal «millorar els 5 0 10 minuts» dolents que va tenir l'equip contra el Còrdova i que li van constar la derrota. Per tot plegat, Cárcel manté que cal estar «tranquil» i tenir «confiança» en el tècnic i la plantilla. «Tots treballen molt bé i no és fàcil. Molts es queden sense convocar però treballen molt bé. El comportament dels que no juguen és genial. Tothom està fent un gran esforç però la sort no ens està acompanyant», afegeix el director esportiu del club blanc-i-vermell.