La Lliga de Futbol Professional (LFP) estudiarà avui, una vegada més, els detalls que encara ha de concretar sobre el repartiment dels ingressos procedents de la venda centralitzada dels drets de televisió. Serà en l'Assemblea General Extraordinària que se celebrarà a Saragossa (a partir de les 11:30 hores).

A?finals d'octubre, les juntes de Primera i Segona Divisió A ja van parlar de tot plegat després d'incorporar en els estatuts de la Lliga el Reial?Decret Llei que regula la venda centralitzada i que estableix que els clubs professionals es repartiran el 92 per cent dels mateixos, i que un 1,5 per cent s'ha de destinar als esportistes d'alt nivell i el futbol no professional.

Segons el plantejament dels clubs, la meitat dels ingressos es repartiran per igual entre tots: un 25 per cent es distribuirà en funció de la classificació històrica dels últims cinc anys i l'altre 25 per cent (el que equival a uns 250 milions d'euros) d'acord a diferents criteris.

Aquests es refereixen als ingressos dels propis clubs per taquilla, per socis i abonats, a les audències de cada equip i al manteniment de les seves instal·lacions en aspectes com els accessos, l'estat de la gespa, la neteja, l'enfocament de la càmera i també la il·luminació.

El criteri plantejat en les juntes d'octubre, que s'ha de ratificar avui, va ser que un terç d'aquest 25 per cent (uns 250 milions d'euros) es reparteixi per ingressos de taquilla, socis i abonaments. La distribució dels dos terços restants comportaria que un 70 per cent s'assigni segons l'audiència de cada club i que l'altre 30 per cent es faci segons els aspectes relatius a les instal·lacions, depenent de l'avaluació que faci la pròpia Lliga dels estadis.