De més a menys. Així ha estat la trajectòria del Girona quan li ha tocat donar la cara a Montilivi durant aquest 2015. En l'any natural, fins a 22 vegades ha actuat com a local en un partit oficial l'equip de Pablo Machín i ha arreplegat resultats de tots els colors. Si la cosa rutllava en els primers sis mesos, la gran decepció contra el Lugo es va convertir en un punt d'inflexió que no ha servit per cap altra cosa que per empitjorar unes xifres que fins aleshores eren més que positives. Dissabte passat, els gironins s'acomiadaven d'aquest estadi fins al 2016 i ho feien amb una nova decepció, l'enèsima d'aquests darrers mesos de l'any.

Entre la Lliga i el play-off d'ascens a Primera, l'estadi de Montilivi ha acollit durant aquests últims 12 mesos un total de 22 partits. Hi ha hagut alegries, però també moltes decepcions. La línia, això sí, és clarament descendent. Fins a l'estiu, el rendiment a casa va ser molt bo, però un cop es va deixar escapar la possibilitat de pujar de categoria que el Girona no ha fet més que pifiar-la quan li ha tocat exercir de local. En tot l'any, tan sols ha pogut col·leccionar 7 victòries: 6 de les quals corresponen a la temporada anterior, mentre que una és del curs present (contra l'Albacete). A part, s'han de comptabilitzar fins a 10 empats (6 de la passada Lliga i 4 de l'actual). No hi ha tantes derrotes (5), però el que sorprèn és que totes elles han arribat a partir del mes de juny. La primera va caure en l'eliminatòria de promoció contra el Saragossa (1-4) i la resta són d'aquesta mateixa campanya. En la passada Lliga regular, el Girona no va perdre cap partit a casa jugat el 2015; aquest curs, però, les xifres diuen una altra cosa. Per això mateix, l'equip de Pablo Machín és el pitjor local de la categoria.

"Tot això ho parlem al vestidor. Els nous se'n fan creus. Mai havien estat en un equip que fes tan bé les coses però que s'emportés tan poc premi. Cal fer alguna cosa. Necessitem canvis, però el cert és que la línia per guanyar és aquesta", reflexiona Jaime Mata. El davanter madrileny admet que les sensacions "són molt dolentes" després de la derrota contra l'Elx i confessa que "no hi ha manera" que les coses rutllin. Per primer cop des de fa més de dues dècades, l'equip gironí va encadenar dues derrotes seguides a casa (contra el Còrdova i el conjunt il·licità) que deixen la zona de descens a tocar quan només queda un partit per tancar l'any.

Serà aquest dissabte, al camp del Mallorca. "Serà fotut anar-hi així, tot i que fora de casa és cert que ens sentim més còmodes. Almenys, tenim més sort que no pas a casa. Anirem cap a Palma amb l'ambició de sumar un resultat positiu per marxar tranquils de vacances", és el punt de vista d'un Mata que parla d'"ansietat" al vestidor per transformar en gol les múltiples ocasions que es generen. "Hem de seguir treballant i pensar que tard o d'hora els resultats arribaran. Les jornades van passant i res canvia. Per sort, tot està molt disputat. Hem de seguir competint al màxim i, al final, els gols i els resultats arribaran".