Amb un munt de desil·lusions a Montilivi, una mitjana d'assistència a l'estadi de només 4.012 espectadors per partit i amb l'equip immers en una espiral negativa de resultats que l'ha dut fins al llindar de la zona de descens, el club ha decidit actuar. De moment, s'ha fet un primer pas. Res de fer fora a l'entrenador o de treure la cartera per fitxar. Com a mesura inicial, s'ha presentat la campanya d'abonaments de cara a la segona volta del campionat, amb una substancial rebaixa dels preus per intentar que l'estadi presenti una millor imatge en els partits que encara queden per disputar-s'hi. L'empenta de l'afició es considera com un dels pilars que poden fer que l'equip, de mica en mica, se'n surti i acabi la temporada amb més tranquil·litat que no pas la que té ara mateix.

El nou carnet ja és a la venda i es pot adquirir a les oficines de l'estadi de dilluns a divendres des de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda (aquest divendres, en no haver-hi partit a l'estadi, les oficines tanquen a les 17.00 hores). No només val per a tota la segona volta, sinó que també és vàlid per als dos últims partits de la primera meitat de la Lliga:?contra el Valladolid i el Ponferradina, tots dos al mes de gener.

Una vegada més, el soci es divideix en tres categories:?escolar (de 7 a 17 anys), adult (de 18 a 64 anys) i categoria especial (majors de 65 anys, jubilats, discapacitats, aturats i membres de les penyes oficials). El preu també varia, com sempre, depenent si la localitat és a un dels dos gols, a la graderia Preferent o a la Tribuna. Tots els preus han estat reduïts en menor o major mesura en funció de la localitat. La rebaixa mitjana ronda els 54 euros.

«Encara queda molta Lliga, però després de Nadal ja ve un tram que es pot considerarcom una recta final. Volem que tot aquell que no s'ha fet soci fins ara, estigui amb l'equip, que vagi al camp i que ens ajudi a sumar», explica el president Delfí Geli, qui també confirma que la dada d'abonats és a punt d'arribar als 5.300. «Estàvem molt contents al principi de temporada amb la resposta de la gent. S'havia donat un pas endavant tot i no haver aconseguit l'ascens», recorda Geli, qui demana «com més socis millor» sense posar-se «cap xifra» com a objectiu a assolir.

Amb una mitjana de 4.012 espectadors per partit a l'estadi, el mandatari creu que entren tots s'ha de fer un esforç per millorar l'assistència, sobretot ara que l'equip «més ho necessita». «Volem un bon ambient, la plantilla necessita força i com més gent vingui al camp, millor», reflexiona, si bé també considera que s'ha fet una rebaixa «coherent» dels preus.

Si no està massa satisfet amb la resposta de l'afició blanc-i-vermella, Delfí Geli tampoc les té totes amb el rendiment de la primera plantilla. «És evident que estem preocupants. No ens acaben de sortir les coses», admet, veient que el Girona és cinquè per la cua amb la mateixa puntuació que el Mallorca, el primer equip en descens. Davant això, explica que «en parlem» al club amb la intenció de «trobar solucions perquè les coses funcionin». I Geli és del parer, com també Pablo Machín, Quique Cárcel i els jugadors, que «hem fet mèrits per treure millors resultats, però tenim la puntuació que tenim i arrosseguem un dèficit», pel que cal «capgirar la tendència» el més aviat possible.

El president no pensa en revolucions, ni tampoc en canviar ja d'entrenador, sinó en «sumar un bon resultat a Palma», on el Girona intentarà «fer un bon partit. Passi el que passi, haurem de seguir igual. Però puntuant, passarem el Nadal una mica més tranquils».