El futbol està ple de casualitats. És un esport imprevisible, capaç de sorprendre a qualsevol. Fa només dues temporades, a punt per tancar-se el 2013, el Girona destituïa a Ricardo Rodríguez després de caure eliminat a la Copa del Rei a mans del Getafe. Javi López n'era el successor i la seva estrena, en l'últim partit de l'any, era a Palma. Aquella tarda, l'equip va tornar a perdre (2-0)?i va caure per primer cop en descens. Una crua manera d'arribar al Nadal. Dos anys després, la història es pot repetir. Només en part, però de paral·lelismes n'hi ha uns quants:?el Girona no acaba de rutllar, visitarà el Mallorca aquest dissabte abans de les vacances i pot caure en descens si perd. Si ho fa, mantindrà la mala fortuna que durant aquests últims cursos l'acompanya per aquestes mateixes dates. Perquè, si bé durant aquest segle ha guanyat més que no pas ha perdut el darrer partit de l'any, ja fa massa temps que no clou el primer tram de la temporada amb una alegria.

Concretament, quatre anys. Va ser el 2011 l'última vegada que els gironins van guanyar abans de la tradicional aturada de la competició. En aquella ocasió, Raül Agné era l'entrenador, el rival el Nàstic i l'escenari, Montilivi. 3-2 final, però els blanc-i-vermells seguien en descens i no s'acabarien salvant fins a la part final del campionat. Després d'aquell triomf, s'han col·leccionat un parell d'empats i una desfeta. La derrota, l'abans esmentada a Palma. I?les igualades, contra l'Alabès a l'estadi (2-2) i al camp del Barça B en una remuntada increïble (4-4).

Si bé durant aquests últims cursos tancar l'any no se li ha donat massa bé al Girona, millor han estat els resultats si es fa una mica més de memòria. Tot i perdre al camp del Xerez a finals del 2010 en una nit per oblidar (3-1), el cert és que durant els tres anys anteriors no es va comptabilitzar cap derrota:?3-2 amb l'Elx i 1-0 amb el Castelló a Segona A, a banda d'un 0-0 amb el Gavà a Segona B, l'any de l'ascens.

Ara bé, també hi ha hagut alguna desil·lusió. I?de grosses, com la que es va viure al camp del Prat a finals del 2006, amb un contundent 5-1 en contra. O la desfeta amb el Peña Sport per 4-3, el 2004. En la resta d'ocasions s'ha pogut esgarrapar punts. Es va guanyar a Sant Carles de la Ràpita el 2005 (1-3), mentre que es va sumar un empat ben a prop, a Tortosa, el 2000. Els resultats restants, tot victòries:?4-1 al Novelda (2003), 3-1 al Prat (2002) i 1-0 a l'Andorra (2001).

Això fa que, al llarg d'aquest segle XXI, el Girona hagi tancat l'any en 16 ocasions. El balanç ha estat irregular, però amb més bons resultats que no pas dolents. S'ha guanyat en c7 ocasions, s'han encaixat 4 derrotes i d'empats n'hi ha hagut 5.