Pablo Machín respira una mica més tranquil. Conegudes les baixes d'Aday i Pere Pons, més la de l'operat Richy, arribar a dijous amb els dubtes de Javi Álamo, Lejeune i Sobrino enfosquia molt el panorama de cara al partit de demà al camp del Mallorca. Però, per sort per a Machín i el Girona, el central francès i el davanter cedit pel Manchester City es troben en condicions d'anar a Palma i només Javi Álamo té números d'afegir-se a la llista de baixes. «Estic bé. Encara tinc algunes molèsties, però tinc dos dies més abans del partit i crec que sí que podré jugar. Després de Mallorca ja anirem tots cap a casa i els que tenim molèsties podrem descansar per acabar de fer net», explicava ahir Rubén Sobrino, que és molt probable que pugui tornar a ser titular demà a la tarda a Palma.

I és que en l'entrenament d'ahir, en què Pablo Machín va tornar a insistir molts minuts en les jugades a pilota aturada, tant Sobrino com Lejeune varen treballar al mateix ritme que la resta dels companys sense cap mena de problema. És més, al final de la sessió, Sobrino es va quedar uns minuts practicant les rematades a porteria amb el mateix Machín de passador. Al mateix temps Sebas Coris, una de les possibles novetats a l'onze titular demà al camp del Mallorca, treballava amb el segon entrenador Jordi Guerrero.

Lejeune va treballar igual que la resta del grup i, des de fora, en l'entrenament d'ahir no es van deixar veure les molèsties als adductors que el van obligar a acabar abans de temps l'entrenament de dimarts a Peralada. Dimecres Lejeune no es va entrenar amb el grup, però ahir sí que ho va fer amb normalitat i sembla clar que podrà jugar contra el Mallorca. En cas contrari, amb Richy de baixa, Pablo Machín es veuria obligat a comptar per a l'equip titular amb Carles Mas o Marcelo Djalo que, de moment, encara no han debutat a la Lliga i només ho han fet a la Copa i la Copa Catalunya.

Els interrogants sobre Rubén Sobrino s'havien mantingut d'ençà que dissabte, contra l'Elx a Montilivi, el davanter va haver de ser canviat abans del descans per un fort cop que li va fer adormir la cama just en la mateixa zona on havia tingut problemes a l'estiu. El canvi va ser perquè em van tornar a picar al mateix lloc, encara tinc una zona una mica sensible i al final no podia continuar jugant», recordava ahir Rubén Sobrino.

Optimista de cara a Mallorca

El Girona arribaria a l'aturada de Nadal en descens directe si perdés demà a Mallorca, però Rubén Sobrino vol veure el got mig ple i evita parlar de la zona de descens mentre l'equip no hi hagi caigut. «Sabem que estem necessitats i crec que aquest cap de setmana és important per marxar cap a casa per Nadal amb la consciència més tranquil·la, amb més punts, i amb les ganes de tornar després de festes al màxim per anar sumant més punts i anar sortint de baix», explicava ahir el golejador, que demana que tothom sigui una mica més optimista sobre les opcions de l'equip tot i les dues últimes derrotes consecutives a Montilivi contra el Còrdova i l'Elx. «No estem en descens, però no hem de pensar això sinó a guanyar el partit. Hem de deixar de pensar en coses negatives i tenir al cap que es pot millorar i que tornant de l'aturada anirem a més».