Si bé és cert que molts aficionats del Girona van saltar de la cadira o del sofà per celebrar l'agònic gol de Kiko Olivas a Palma, també ho és que l'empat contra el Mallorca no ha servit per canviar gaire la situació del Girona a la classificació. L'equip està fora del descens només per millor diferència de gols generals amb l'Albacete i la dinàmica, sobretot, els dos darrers partits, no convida gaire a l'optimisme. Amb l'obertura del mercat d'hivern a la cantonada, el Girona està decidit a reforçar la plantilla per tal de cobrir unes mancances que s'han anat evidenciant amb el pas de les jornades. La direcció esportiva del club no està del tot contenta ni amb el joc ni amb la situació de l'equip a la taula de classificació i per això està regirant el mercat a la recerca d'un parell de peces que equilibrin i reforcin la plantilla actual. En aquest sentit, Quique Cárcel, descarta de moment focalitzar-ho tot en la banqueta i fa plena confiança a Pablo Machín. «El vam signar per tres anys i creiem en el seu projecte i també en els jugadors, que estan preparats per redreçar la situació fins i tot sense reforços. Si la dinàmica de resultats canvia, tot millorarà», diu un Cárcel que, malgrat tot, reconeix que «el pas de les jornades» li ha anat fent creure que «si apareix quelcom interessant per fitxar, es farà». És a dir, el Girona es reforçarà aquest proper mes de gener. «Si el mercat ofereix la ?possibilitat, farem el màxim per millorar la plantilla», reitera Cárcel, que té en ment un parell de reforços.

Les posicions a apuntalar serien per cobrir dèficits mostrats per l'equip aquesta primera volta. La manca de gol ha estat un dels grans mals, sinó el més gros de tots, de l'equip i per això és molt probable que arribi un nou davanter centre a Montilivi. Així, el club afegiria competència a Mata, Jairo, Felipe Sanchón i un Sobrino que tan sols ha pogut disputar tres partits per culpa de les lesions. L'altra posició a reforçar, aquesta amb més seguretat fins i tot, serà la de lateral dret. Es tracta d'un lloc on fins ara amb el 5-3-2 de Machín no feia falta un jugador específic però veient que ja fa uns quants partits, Machín està utilitzant el 4-4-2 com a recurs, Cárcel vol teni un lateral dret pur a la plantilla. Fins ara, Javi Álamo, Pol Llonch, Aday Benítez i Sebas Coris han actuat a la posició de carriler però cap dels quatre és un lateral nat. «Hem fet l'equip pensant en el 5-3-2 i a dia d'avui, en alguns moments ha passat que en Pablo ha canviat el sistema. No tenim un jugador específic per al lateral i això ens ho fa plantejar», explica Cárcel.

Carles Mas es queda

El fet que el Girona disposi de fitxes federatives lliures fa que no hi hagi cap necessitat de donar baixes si al final arriben nous futbolistes. Aquesta és la idea d'un Carcel que, tot i això, no descarta que algun jove jugador del planter sí que pugui sortir a la recerca de minuts. No serà en cap cas, Carles Mas. El banyolí, sobretot ara amb la lesió de Richy, compta per a Machín. «Creiem en ell. Està preparat per aportar-nos coses. El volem», deia Cárcel. De fet, Mas podria fins i tot ser titular contra el Valladolid si Machín segueix optant per mantenir el 5-3-2 ja que Lejeune està sancionat i amb Marcelo Djalo no hi confia. En canvi, Albert Vivancos sí que podria buscar una nova cessió, com ja va fer l'any passat, quan va marxar a l'Hospitalet. En cap cas, però, el Girona es planteja la sortida de cap altre jugador del primer equip. «Estem molt contents amb tots i sabem que tots estan fent el màxim en cada entrenament perquè l'equip rendeixi més», diu Cárcel.