L'estiu del 2014 Pere Pons va tornar de l'Olot fet un motoret per convertir-se en l'eix vertebrador del millor Girona de la història, la política de les cessions s'ha instal·lat a Montilivi. L'executor de la renovació i posterior cessió de Pons a Olot va ser Oriol Alsina però el seu successor en el càrrec de director esportiu al Girona, Quique Cárcel, ha mantingut i ampliat aquesta filosofia. Cárcel s'ha mostrat sempre partidari de foguejar joves jugadors sense lloc al primer equip per tal que puguin gaudir dels minuts que necessiten. Ho va deixar clar la temporada passada quan va cedir Albert Vivancos a l'Hospitalet i David Bigas al Sant Andreu a mig curs veient que el filial se'ls quedava petit i que amb Machín no tenien lloc. En el cas de Vivancos, el seu bon paper a la Feixa Llarga li va valer guanyar-se el retorn al primer equip. Aquesta temporada, la política s'ha intensificat encara més i a l'estiu van ser sis els jugadors que van sortir de Montilivi a guanyar-se les garrofes a fora. Així, Bigas va tornar a fer les maletes en aquest cap a l'Hospitalet, Marcel Serramitja va posar rumb a Olot i Eloi Zamorano va baixar fins a Tercera per jugar amb el Granollers. A més a més, el club va cedir també Ayub El Harrak i Djack Traoré, fitxats a l'estiu procedent del Valladolid B i del Madrid C, respectivament, al Marbella i l'Olot. Tot plegat, amb l'esperança que les cessions fossin tan productives com en el cas de Pons i poder recuperar els jugadors més madurs la propera temporada. «Si tan sols un és aprofitable serà molt important i haurà valgut la pena. Volem jugadors preparats per ser a Segona A», diu Cárcel.

Malgrat tenir mitja dotzena de jugadors escampats entre Segona B i Tercera, la direcció esportiva del club no acaba d'estar del tot satisfeta de les operacions. I és que aquest any les cessions no estan resultant tan productives com s'esperava. En aquest sentit, tan sols l'ivorià Djack Traoré està jugant amb regularitat i a un bon nivell a Segona B amb l'Olot (836 minuts en 14 partits i 1 gol). «Està ensenyant el seu futbol. És un jugador que en un futur si segueix creixent així es podria repescar», assegura Cárcel. A Olot també s'hi intenta fer un lloc Marcel Serramitja. El petit de la nissaga de La Cellera darrerement està comptant més per a Rodri però la competència a davant amb Uri, Diego Sánchez i Perea no el deixa cabar de consolidar-se. «Està creixent i millora. Li queden sis mesos per demostrar més coses», diu Cárcel.

Després d'un correcte final de curs al Sant Andreu, David Bigas va marxar a L'Hospitalet amb l'esperança de seguir progressant a Segona B. L'experiència però no li acaba de provar ja que el lateral esquerre altempordanès no està tinguent tots els minuts que desitjaria. Fins ara, Bigas tan sols ha participat en 6 partits (354 minuts) i ha marcat un gol. Més irregular encara està sent el paper d'Ayub a Marbella, al Grup IV de Segona B. El migcampista maresmenc, internacional sub23 pel Marroc, ha jugat tan sols 164 minuts repartits en 7 partits. Això sí, diverses lesions han impedit que gaudís de més continuïtat a l'històric equip de la Costa del Sol. «No està sent el jugador que esperem. No té minuts i per això no fa el pas que ens agradaria que fes», detalla el director esportiu gironí. De la seva banda, Eloi Zamorano sí que està aprofitant la seva cessió al Granollers. L'arbucienc és titular indiscutible al conjunt vallesà, que ocupa el quart lloc a la classificació de Tercera. «Està fent un bon any però el salt de Tercera a Segona A és molt gran», matisa Cárcel.

N'hi haurà més

La política de cessions continuarà aquest gener. Vivancos, que no compta per a Machín i tan sols ha disputat un minut a la Lliga, ja està valorant les opcions que li arriben d'equips de Segona B i Cárcel ja ha admès la possibilitat que pugui tornar a sortir. Un altre jove jugador que pot buscar minuts fora de Montilivi és David Serrano, fitxat del Martinenc a l'estiu. Sense lloc al primer equip, Cárcel vol veure'l competir a Segona B.