Si a Montilivi hi ha neguit per la situació que viu l'equip a la classificació, a Palma el moment és bastant més tensa. Cridats una temporada més a lluitar per tornar a Primera Divisió, el Mallorca no se'n surt i, després de 17 jornades disputades ocupa llocs de descens i ja ha destituït l'entrenador, Albert Ferrer. El tècnic de l'equip balear dissabte contra el Girona serà Pepe Gálvez, que disputarà el seu tercer partit sense saber encara si és un entrenador interí o si el club té la intenció de no buscar-ne un altre fins a final de curs.

Per rebre el Girona, el conjunt mallorquinista té la baixa segura del lateral dret Biel Company, sancionat ahir per acumulació de targetes, i la més que probable de Mickael Pereira, que no s'ha entrenat aquestsa setmana per una gastroenteritis. En canvi, el club confia que Brandon Thomas pugui estar recuperat per al transcendental duel contra els gironins.

La irregular trajectòria del Mallorca és deguda sobretot als seus fluixos números a domicili, on no guanyen des de fa 7 mesos. A Son Moix, en canvi l'equip es fa fort i hi ha aconseguit quatre victòries (Albacete, Almeria, Llagostera i Ponfe, totes per 1-0), tres empats (Numància, Saragossa i Lugo) i una derrota (Osca). En aquests vuit partits tan sols ha encaixat dos gols, un de l'Osca i un altre del Lugo.