Cinc dies abans que arribin els Reis Mags, Pablo Machín ja té el killer que havia demanat. Ahir al vespre i enmig de la junta d'accionistes del club, el president Delfí Geli va anunciar el fitxatge del davanter Dejan Lekic. El serbi arriba procedent de l'Atlètic Kolkata de la Lliga índia, on ha marcat 2 gols en 6 partits. Amb 1,93 metres i 88 kg, Lekic arriba per ser el davanter referència que mancava a l'equip. Després de 18 jornades de Lliga disputades la poca punteria dels davanters Mata, Jairo, Felipe Sanchón sumades a la lesió de Sorbino han fet que el Girona es decidís a cercar al mercat d'hivern un atacant de característiques diferents a tots ells. Per envergadura i físic, Lekic és la peça que desitjava Machín. Un home alt i fort al davant que es baralli amb els defenses rivals i intimidi amb la seva simple presència. I, si a sobre, recupera l'olfacte golejador que va perdre l'any passat a Eibar, l'operació serà oli en un llum i el record de Fran Sandaza ja no serà tant present a la memòria de tots els aficionats gironins.Lekic signa per una temporada i mitja fins el 30 de juny del 2017. El balcànic serà presentat dilluns al migdia abans del partit contra el Valladolid. Malgrat que el club el pot inscriure dilluns mateix, sembla complicat que Machín l'inclogui a la llista de convocats per al partit contra els castellans.

Caldrà veure en quin estat físic arriba Lekic a?Montilivi ja que ve de no treballar des del passat 16 de desembre, quan va quedar eliminat del play-off de la Lliga índia. Lekic havia arribat a l'Índia el 21 de novembre després d'un any decebedor amb l'Eibar el curs passat, on no va marcar cap gol en 20 partits. Lekic no va tenir mai la confiança de l'entrenador Gaizka Garitano, que tan sols el va fer titular en una ocasió. A Ipurua va coincidir amb l'exdavanter del Girona Dani Nieto. El balear definia Lekic com un davanter «amb força qualitat malgrat la seva alçada». «Va molt bé de cap però a més a més li agrada baixar a rebre i tocar pilotes», deia el balear actualment a l'Asteras Tripolis de Grècia. A l'Índia, Lekic ha recuperat en certa manera la punteria anotant dos gols en 6 partits.

A Eibar va perdre un olfacte golejador que havia demostrat a Gijón en la temporada que va defensar la samarreta de l'Sporting (13-14). De ben segur que Machín no ha oblidat els dos gols que li va fer en la desfeta per 3-1 al Molinón en el segon partit del tècnic sorià al capdavant de la banqueta blanc-i-vermella. De fet, Machín és un tècnic que se sol fixar molt en els rivals que fan bons partits contra els seus equips. Sobrino, Ponferradina també va brillar en la golejada al Toralín (3-0). Les dotze dianes amb l'Sporting a Segona A són el seu millor registre dels últims anys. Lekic també ha jugat a l'Osasuna, el Genclerbirligi turc i a Sèrbia a l'Estrella Roja o el Zemun, entre altres. A més a més, ha estat 10 cops internacional absolut pel seu país.

El fitxatge de Lekic, segons Delfí Geli, es va tancar ahir mateix i va ser una operació molt ràpida degut a «l'interès de diversos equips de la part alta de Segona A». Amb el serbi al sarró, el Girona continua atent al mercat a la recerca d'una segona peça per completar la plantilla. El club de Montilivi busca des de fa dies un lateral dret específic per tal que Machín hi pugui recórrer si decideix jugar amb un sistema de 4-4-2 en comptes de l'habitual els darrers anys 5-3-2. Fins ara, Aday, Coris, Serrano, Llonch i Álamo han ocupat el carril dret però cap dels quatre és lateral dret pur. La intenció de la direcció esportiva encapçalada per Quique Cárcel és tancar l'operació al més aviat possible per tal que Machín en pugui disposar de seguida.

Pel que fa al capítol de sortides, la més propera sembla que serà la d'Albert Vivancos cap a l'Hèrcules, de Segona B, en forma de cessió. El de Bescanó tambe ha rebut l'interès del Lleida i de l'Olot. Cárcel ja va confirmar que no descarta que n'hi hagi més sortides i homes com el maresmenc David Serrano, que alterna el primer equip amb el filial, també estan oberts a buscar minuts a un altre equip.