Pablo Machín, com a bon amant dels tòpics i refranys populars que ha demostrat ser, va aprofitar el primer postpartit del 2016 per inaugurar la col·lecció. «Any nou, vida nova», va dir, abans de demanar que «el Girona torni al camí de les victòries» després de l'actuació d'anit i, sobretot, del resultat. Perquè per al sorià, l'equip no va oferir una imatge radicalment diferent a la que havia mostrat en jornades anteriors. L'única i gran diferència que hi va veure va ser l'efectivitat. Haver estat capaços de veure porteria i no haver lamentat l'habitual mala sort. «Un cop més hem sigut molt superiors al nostre oponent, però la diferència, aquesta vegada, és que hem sabut aprofitar les nostres ocasions i no hem deixat que el Valladolid ho fes».

Machín parlava d'una «victòria justa» i d'un Girona que havia recuperat la seva «identitat» i que, a més, s'havia espolsat la mala sort de sobre. «Veient el que ens ha passat d'altres vegades, tot podia passar. Però no ha sigut així i hem guanyat molt justament», va valorar. «La realitat són els fets i les paraules se les emporta el vent. Per molts cops que hagi dit que ho hem fet bé, si no es guanyava, no servia de res. Semblava que sempre posàvem excuses, encara que era la realitat. Avui (ahir) hem jugat com en d'altres ocasions i l'únic diferent és que la pilota ha volgut entrar», va afegir.

A?banda de recordar el «penal molt clar» comès sobre Coris i el gol anul·lat a Jaime Mata (aquí va donar la raó a l'àrbitre), Machín va destacar el «bon partit» d'homes com Eloi Amagat i Carles Mas, anit titulars i dels més destacats. «Eloi ha fet un gran treball i ha jugat un partit com ens sol tenir acostumats a tots quan està físicament bé. Ens dóna la pausa necessària, la veterania i les passades de qualitat», va asseverar. Per a Mas, també va tenir bones paraules:?«És molt difícil jugar sense haver tingut oportunitats i haver de suplir algú tan important com Florian Lejeune. Ho ha fet bé i no se l'ha trobat a faltar. Sabem que Mas no té les mateixes característiques, però ha sabut aturar un gran futbolista com és Juan Villar».

Un altre nom propi que va sortir a la roda de premsa va ser el de Rubén Sobrino. El manxec, una vegada més, va quedar-se fora de la convocatòria i Machín en va explicar els motius. «S'ha estat entrenant amb nosaltres durant tota la setmana, però sempre he dit que necessito els jugadors al cent per cent i ell no ho està. Sobrino no està del tot convençut. Té molèsties i no se sent bé. Si no té sensacions, és difícil que pugui rendir», va dir. Va definir aquest cas com un veritable «problema», perquè fins ara «no hem aconseguit recuperar-lo». El sorià, tot i això, no es desespera:?«Ho posarem tot de la nostra part. Buscarem una poció màgica o algú que ens digui què té i com se'l pot recuperar».