Fa nou dies, a Palma, el Girona signava un dels pitjors partits que se li recorden al llarg d'aquests últims mesos. Fluix en gairebé totes les facetes, va haver d'esperar al minut 90 per salvar els mobles a Palma i sumar un punt quan tot semblava perdut. Un gol de Kiko Olivas no només es va traduir en un empat salvador, sinó que evitava que l'equip caigués en descens i marxés de vacances en una situació encara més preocupant. És cert que aquell gol no ho ha canviat pas tot i que per trobar els gironins a la classificació de la Lliga Adelante cal mirar cap avall, però jugadors, tècnics i aficionats han passat el Nadal, si més no, una mica més tranquils. La plantilla ha aprofitat aquests dies per desconnectar, per carregar piles i per tornar amb l'indicador de l'ambició pels núvols. Els futbolistes es retrobaven ahir a les instal·lacions de Montilivi per engegar una setmana de treball sense descans. Agafar la forma física i començar a preparar el duel contra el Valladolid, el primer del 2016, és la prioritat del vestidor.

Un rere l'altre, els jugadors van anar desfilant a mitja tarda per la porta principal de Montilivi. Els esperava una primera sessió d'entrenament al camp annex. Una presa de contacte després de les vacances per veure en qui estat han tornat els futbolistes després d'aquests dies de celebracions. No hi haurà treva i l'equip s'entrenarà cada dia, amb dobles sessions incloses, per arribar en les millors condicions possibles al primer compromís de l'any: serà el proper dilluns, 4 de gener, a l'estadi i contra el Valladolid en una nova revàlida per intentar escapolir-se de la zona perillosa de la classificació.

Saber amb quins efectius podrà comptar per aquest partit Pablo Machín és, ara mateix, força complicat. Encara queden dies i alguns dels futbolistes que es van perdre la cita de Palma per lesió, podrien recuperar-se a temps. El que està del tot descartat és Richy Álvarez. El central es va operar del genoll a mitjans d'aquest mes i no se l'espera fins d'aquí a unes setmanes. Se li va pronosticar un temps de baixa d'un mes i mig, aproximadament, i encara li queda temps per complir el termini. Per tant, el gallec, que ja no comptava gaire per a Pablo Machín, és baixa segura per enfrontar-se al Valladolid i per als següents partits de Lliga. També ho té força complicat Javi Álamo, un futbolista al qual les lesions han maltractat força aquesta temporada. Per un motiu o per un altre, el canari mai ha trobat la regularitat que venia a buscar a Girona. Va acabar tocat el duel amb l'Elx (l'últim disputat a l'estadi), fins al punt d'haver de descansar en la darrera jornada. Ahir, Álamo va treballar al gimnàs, al marge del grup. Encara arrossega molèsties i, si bé té dies per endavant per recuperar-se, no està gens clar que forci la màquina i estigui a disposició del cos tècnic. Qui tampoc es va exercitar ahir, en aquest cas ni al camp ni tampoc al gimnàs, és el migcentre Chidiebere Nwakali, que gaudia d'un permís del club per absentar-se.

Més llums que no pas ombres ofereixen els casos de Pere Pons i Aday Benítez. Tots dos, amb una petita ruptura muscular, es van perdre la cita contra el Mallorca. Haver fet repòs i l'aturada per Nadal els ha ajudat, fins al punt que podrien fer net a temps. Tenen una setmana per davant i ahir ja van completar alguns exercicis amb la resta dels seus companys, així que al voltant de la seva situació hi gira una certa dosi d'optimisme.