Els Reis de l'Orient no arribaran fins la nit del 5 a totes les llars del planeta, incloses les de Girona, però a Montilivi avançaran algun regal per a Pablo Machín. Si res es torça, i de cares a la primera cita de ?l'any, el tècnic podrà comptar amb Pere Pons i Aday Benítez per enfrontar-se al Valladolid. Tots dos futbolistes van caure lesionats ara fa unes setmanes, en el fatídic duel a l'estadi contra l'Elx i, si bé es van perdre la cita de Palma, sembla que tant un com l'altre s'hauran recuperat a temps per al primer compromís d'aquest 2016. No només són les sensacions dels propis jugadors, sinó també el fet que des del dilluns s'entrenen pràcticament al mateix ritme que els seus companys.

El primer dia de la setmana, en el retorn a la feina, i també ahir, en la primera doble sessió posterior a les vacances, Pere Pons i Aday Benítez van treballar sota les ordres de Pablo Machín. Van completar la major part dels exercicis sense problemes i en només alguna excepció van treballar al marge del grup. Una molt bona senyal, sobretot tenint en compte que la visita del Valladolid no arribarà fins el dilluns vinent, pel que encara hi ha dies per endavant perquè tots dos futbolistes acabin de fer net de les seves respectives dolències. Ells no només estan convençuts que la lesió ja és cosa del passat, sinó que el dia 4 estaran al cent per cent i a disposició del cos tècnic.

Tant Pere Pons com també Aday Benítez van dir la seva als mitjans de comunicació i tots dos van ser prou optimistes amb el seu diagnòsitc. Van parlar de «bones sensacions» i cap d'ells es va descartar per al proper partit. Al contrari. Es veuen plenament recuperats i confien que aquest dilluns vinent formaran part de la llista de convocats. «Estem entrenant progressivament. Comencem a entrar amb l'equip per recuperar sensacions i només ens apartem en els treballs més dinàmics. Aquesta és la idea fins al cap d'any. Després, ja entrarem amb el grup», valorava Pere Pons, qui ha hagut de viure la seva primera lesió des que és futbolista. «Al principi estava fotut, perquè no m'havia trencat mai. Em feia mal tot. Però parlant amb la gent, em vaig anar animant. Em vaig mentalitzar que no jugaria a Palma, m'he anat posant metes i ara ja estic a la recta final. Si tot va bé, estaré disponible per al proper partit», afegia un home que ho ha jugat pràcticament tot i que és indiscutible per a Pablo Machín al mig del camp.

Si el de Sant Martí Vell diu trobar-se bé, tres quarts del mateix és el punts de vista d'Aday Benítez. El vallesà ha patit l'enèsima lesió des que és al Girona i confia que, d'una vegada per totes, pugui enterrar la seva mala fortuna en aquest aspecte. «És la mateixa història de sempre. Em persegueix la mala sort. Caus, t'aixeques i intentes estar amb més ganes que mai una vegada més», deia el jugador, abans d'admetre que es troba «molt bé» i que durant aquestes vacances ha hagut de «treballar» per estar «recuperat». «Potser per prevenció no faig tots els exercicis, però per la resta tot funciona», afegia.

Aday deia que «ben aviat tornaré a estar al meu millor moment» i que torna de la lesió amb molta «confiança» i disposat a jugar on ho prefereixi Machín. «Mentre pugui participar, estic encantat. M'agrada més jugar a dalt, és la meva posició natural, però si he de fer de carriler o fins i tot de lateral, doncs ho faig. No tinc cap problema».

Sense Álamo ni Nwakali

Només un dia després de tornar a la feina passada la setmana de vacances per les festes de Nadal, la primera plantilla va celebrar la segona jornada d'entrenaments de les set que té previstes abans de rebre el Valladolid a l'estadi de Montilivi, aquest proper dilluns 4 de gener a partir de dos quarts de 9 del vespre. A?diferència de la primera presa de contacte de l'inici de setmana, ahir l'equip va suar de valent amb una doble sessió de treball d'allò més intensa. Pablo Machín i el seu cos tècnic van poder treballar amb tots els seus efectius -inclosos Pere Pons i Aday Benítez, encara que en alguns exercicis es van mantenir al marge per precaució- tret de dos jugadors. Un d'ells és Javi Álamo. El canari continua amb molèsties i un dia més va treballar al gimnàs, pel que sembla pràcticament impossible que pugui entrar en la propera llista de convocats. L'altra baixa és la del migcampista Chidiebere Nwakali, qui un dia més va gaudir d'un permís especial del club i no va treure el cap per l'estadi.