Maltractat per les lesions i intermitent per culpa dels incessants problemes al seu genoll, Javi Álamo tornava a entrenar-se aquest dimarts amb total normalitat. Va ser baixa a Palma i tampoc es va poder enfrontar al Valladolid, però sembla que podrà estar en condicions per viatjar a Alcorcón. De moment, però, ell opta per la prudència. «En principi espero estar bé per jugar, però segueixo amb alguna molèstia. Confio en estar bé d'aquí a dissabte», declara el canari, qui espera que «s'acabin els problemes per poder gaudir d'una vegada per totes del futbol». És conscient que no li serà gens fàcil jugar, sobretot ara que Sebas Coris s'ha unit a la competència. «El vaig veure mot bé. Va fer un bon partit», deia Álamo del tossenc. El de Gáldar reconeix que «el míster sabrà el que vol» per a la posició del carril dret. «Aquí estem cadascú per entrenar i treballar bé», afegeix.

Tot i la victòria amb el Valladolid, Álamo no vol que a l'entorn ni tampoc al vestidor hi hagi excès d'optimism:?«No és moment de parlar d'anar cap amunt. Fa res estàvem fotuts i tot just hem guanyat un partit. Ara, a pensar en Alcorcón» . c.r. girona

La banda dreta ha provocat més d'un maldecap a la banqueta del Girona. És la posició que més problemes ha originat fins ara. Amb un dibuix tan específic com ho és el 5-3-2, és una assignatura obligatòria encertar amb totes les peces i, fins ara, el carril dret no ha estat cobert com tothom esperava. Molt malament s'havia acostumat l'entorn amb Iván López i Miguel Ángel Cifuentes, els dos últims inquilins d'aquesta posició. Tots dos jugadors havien mostrat un rendiment altíssim, eren titulars indiscutibles i es van perdre ben pocs partits. El panorama ha canviat força aquest curs. L'experiment de portar Javi Álamo, un atacant, per reconvertir-lo al carril, no ha acabat de funcionar per culpa de les lesions. El que hauria de ser el seu relleu, Aday Benítez, tampoc ha trobat la continuïtat desitjada per mil i una molèsties que l'han obligat a aturar-se. Pol Llonch ha estat una solució d'urgència, però ben poc utilitzada. A?aquest trident, s'hi ha unit un quart comodí. Dilluns, contra el Valladolid, va ratllar la perfecció, demostrant que si Pablo Machín vol, té una peça ben vàlida per fer seva la banda dreta. Ell és Sebas Coris.

Són 26 les aparicions que va col·leccionar durant la temporada anterior (14 d'elles sortint des de l'equip titular). No és la seva posició natural, però llavors va demostrar que fer de carriler -a l'esquerra i també a la dreta- era un rol que podia exercir sense massa dificultats. Sabia, però, que emular aquests números no li seria gens senzill aquest any. L'aterratge a Montilivi de Carlos Clerc i Javi Álamo li posaven les coses prou complicades. Tampoc el va ajudar gens lesionar-se abans de viatjar a Miranda, quan Machín tenia decidit fer-lo jugar. «Ha estat un cop molt dur», reconeixia llavors, a principis d'octubre. No va poder jugar fins unes quantes setmanes després, a Vitòria, i des de llavors se l'ha vist en comptagotes. En total acumulava 7 aparicions a la Lliga, però la majoria d'elles testimonials. Fins dilluns, que va sortir d'inici per enfrontar-se al Valladolid i va signar una actuació excel·lent. «El míster m'havia provat durant la setmana als entrenaments. Podia intuir que jugaria, tot i que a l'hora de la veritat em va sorprendre ser titular. M'estic entrenant bé i crec que mereixo que confiïn em mi», declara el de Tossa, «molt content» pel «rendiment personal» però també perquè l'equip va demostrar un «bon nivell des del primer minut» en l'últim compromís de Lliga. «Estic satisfet per com em van les coses. Per fi s'ha confiat en mi. Ser baixa a Miranda va ser un cop dur i la lesió em va deixar fora més temps del que pensava. Ara em trobo bé i vull seguir així».

Perquè Coris no vol aturar-se aquí. Confia a «estar al màxim» cada dia, entrenar «al màxim» i ser titular la propera jornada. Sap, això sí, que hi ha moltíssima competència i que també la direcció esportiva busca un home més per ocupar la banda dreta. «Som molts jugadors i això m'obliga a pencar fort. És estrany que siguem tants per una sola posició, però com que hi ha hagut tantes lesions, ens hem anat repartint. Fitxar algú més??No crec que sigui necessari canviar el sistema».

Dilluns no va poder aguantar tot el partit i van aparèixer les famoses rampes. Coris considera, però, que això s'acabarà ben aviat. «He entrat poc amb l'equip i l'any passat ja se'm pujaven els bessons. Quan tingui més ritme estic convençut que podré aguantar els 90 minuts». Ell confia a poder-ho demostrar dissabte a Alcorcón.