A?punt d'acabar la primera volta i amb només dos punts de coixí sobre la zona de descens, la situació del Girona no és per llançar coets. Això sí, la victòria de dilluns contra el Valladolid ha servit per començar amb bon peu un 2016 que tothom confia que sigui millor que la segona part del 2015. Els tres punts de dilluns en, tot just la segona victòria a Montilivi, no han de fer tornar canviar un objectiu de la temporada, que ja fa setmanes que va rebaixar-se veient la mala trajectòria de l'equip. El cos tècnic i la plantilla estan mentalitzats que el que toca ara és remar i pedalar junts per anar sumant i arribar el més aviat possible als 50 que donen la permanència. El primer pas és demà a Alcorcón (18.00)?en un partit contra un dels equips més en forma de la Lliga i cridat a lluitar pel play-off d'ascens. «Seria molt important puntuar-hi», diu un Jaime Mata que reconeix que «sumar és l'objectiu en cada partit». Els agònics punts aconseguits a Leganés o Palma han servit el Girona per no despenjar-se més a la classificació, en una clara mostra de la importància de lluitar els partits fins al final.

El crit de ràbia que es va sentir al vestidor del Girona al final del partit contra el Valladolid pot haver estat simptomàtic. Com un senyal de foc nou aquest 2016 per cremar tots els fantasmes d'un 2015 inoblidable. La plantilla no es fixa grans reptes a llarg termini sinó que només pensa a anar sumant. «L'any ha començat com tots volíem. A casa ens mereixíem victòries però ens mancava un plus. A fora estem rendint bé i traient punts tot i que sabem de les dificultats de l'Alcorcón i el Santo Domingo», recorda Mata. El davanter madrileny es va buidar novament contra el Valladolid. Mata resta importància a no veure porteria. «Realment va ser una llàstima perquè hi va haver un fora de joc, un pal, una me la va treure el porter...L'important és generar i que l'equip guanyi. Pitjor hauria estat no guanyar», diu Mata.?El madrileny confia a tornar a marcar demà a Alcorcón, tal com va fer la temporada passada. «Va ser una bona victòria. Era a casa i hi havia la meva gent veient-me».

Pel que fa a la competència que suposa l'arribada de Dejan Lekic per als davanters, Mata ho troba d'allò més positiu. «Si el club considera que fa falta i és necessari, benvingut sigui. Tothom que vingui a sumar és ben rebut. Jugui l'un o l'altre, l'important és que l'equip vagi cap amunt».