Setmana sí, setmana no, el Girona ha estat jugant amb foc. Tard o d'hora, el més normal és que s'hagués acabat cremant, però incomprensiblement no ha estat així. No acaba de rutllar l'equip de Machín, tot i que té la sort de compartir la part baixa de la classificació amb d'altres conjunts que tampoc se'n surten. Aquesta jornada es presentava l'enèsima possibilitat de caure en posicions de descens, una zona que no trepitgen els catalans des de la penúltima setmana de la temporada 2013/2014. Després de perdre al camp de l'Alcorcón (1-0) i de quedar-se amb 22 punts, exisita la remota possibilitat de perdre unes quantes posicions i caure fins a la dinovena plaça. Perquè això fos possible, s'havia de produir una veritable carambola de resultats. Era complicat, però tampoc impossible. A l'hora de la veritat, si bé la sort no va somriure al cent per cent, el cert és que el Girona ha acabat esquivant el perill.

Dos dels quatre resultats que havien d'afectar els de Machín van anar en contra dels interessos dels de Montilivi. El Tenerife va guanyar a Ponferrada i s'enfila fins als 25 punts, deixant enrere el Girona. També el passa l'Albacete, que va guanyar al camp del cuer Bilbao Athletic gràcies a una diana in extremis d'Adri Gómez. Els manxecs són setzens, amb 23 punts. En canvi, segueixen per sota a la taula conjunts com l'Osca i el Mallorca. Els aragonesos es consoliden com l'equip que menys partits ha guanyat al seu estadi (només un) després de perdre a l'Alcoraz per la mínima davant un Osasuna que en va fer prou amb la diana de Kenan Kodro al quart d'hora. Els balears, tampoc reaccionen. Visitaven el camp del Còrdova i van ser incapaços de sortir-ne amb algun punt al sarró. 3-1 al final i els balears que, amb 20 punts, segueixen en descens.

D'aquesta manera, el Girona tanca la jornada amb 22 punts i baixa fins la dissetena plaça. La zona de perill es queda dos punts per sota.

Una jornada amb pocs gols

Poquíssims gols s'han marcat aquesta jornada, una de les que s'han tancat amb uns dels registres anotadors més baixos d'aquesta temporada. En total, en els 11 partits de la penúltima setmana de la primera volta només s'han aconseguit 18 gols. Curiosament, cap matx va acabar amb un empat a zero. El duel que va registrar més dianes va ser el Còrdova-Mallorca, jugat ahir, i que va acabar amb victòria andalusa per 3-1. Aquest cap de setmana, ni el Girona ni tampoc el Llagostera han vist porteria.